11 Letošní hody foto1 1Dvacáté sedmé Vavřinecké hody se konaly o víkendu 10.–12. srpna. A jaké byly? Nebojím se tvrdit, že v mnoha směrech nejlepší za poslední roky. Počasí perfektní. Teplo, ale nikoliv brutální vedro. Areál bývalého pivovaru navštívilo obrovské množství lidí, v sobotu večer bylo doslova plno. Počet krojovaných párů se letos dostal na 26, což je také nejvyšší číslo za poslední dobu.

Právě krojovaným, naší hodové chase v čele s hlavním párem Šárkou Váňovou a Davidem Věčorkem patří mé velké díky a obdiv za vynikající spolupráci při náročné organizaci celého víkendu.

Počet členů chasy, jejich nadšení a nasazení, to nám mohou jiné městské části závidět. Zmiňoval jsem to už na podiu při slavnostním předávání hodových práv. Mnohé lidnatější městské části v současnosti či nedávné minulosti hody s velkou námahou obnovovaly, nebo složitě držely alespoň na základní úrovni. Když jsem ale viděl, kolik mladých nám každoročně přibývá, nemám v Řečkovicích a Mokré Hoře o budoucnost obavy.

Poděkování za zdárný průběh patří ve stejné míře i zaměstnancům úřadu městské části, kteří se na přípravách a organizaci také podíleli.

V roce 2019 připadá den svatého Vavřince na sobotu. Termín konání hodové zábavy tak nemůže být jasnější: 10. a 11. srpna znovu na viděnou mezi kroji.

Marek Viskot
starosta