30 Vilém Tell foto 1To sobotní ráno bylo na hřišti na Horáckém náměstí nebývale rušno. Lidé kmitali tam a zpátky a roznášeli různé věci po hřišti. Byli to organizátoři Dopoledne Viléma Tella z oddílu Vlčí stopa. Brzy byla hotova jednotlivá stanoviště - a to už se začínali objevovat první soutěžící. U evidence dostali herní kartičku a vysvětlení pravidel, a pak už se vydávali na jednotlivá stanoviště. Celé dopoledne pak bylo slyšet svištění tětivy luku, střelbu ze vzduchovky, hlomoz plechovek zasažených kuličkou z praku, cinkot podkovy, která zasáhla cíl, a samozřejmě jásot těch, kterým se podařil dobrý zásah. Nejvíce soutěžících bylo v nejmladší kategorii, tedy v kategorii Práčat. Komu se podařilo absolvovat všech pět stanovišť ve své kategorii, získal nárok na drobnou odměnu. A mohl se vydat znovu na stanoviště pokusit se své předchozí výkony vylepšit.
Na závěr byly vyhodnoceny nejlepší výkony na jednotlivých stanovištích a první z každé kategorie získali Poctu Viléma Tella. Mezi Práčaty zvítězil Honza Sklář, v Pážatech pak Marek Drahoš.
Hlavní však určitě bylo příjemně strávené dopoledne a jistě i mnohé nově nabyté dovednosti.
Takže příští rok to pojďte zkusit i vy! A pokud byste nechtěli čekat na další ročník Viléma Tella, přijďte do Vlčí stopy.
R. Zavadilová, vedoucí oddílu