17 ZŠ Horácké náměstíS příchodem nového školního roku přichází změna zejména pro žáky šestých tříd – noví učitelé, noví spolužáci a také nové prostředí. Jako každoročně byli i letos žáci slavnostně přivítáni první školní den a zanedlouho poté se konal jejich první společný výlet – adaptační pobyt. Tento pobyt s sebou přináší vždy plno her, zážitků a zábavy spojené se spoluprací.
Na jeden takový zážitek vzpomíná i žákyně Verča. „V úterý jsme šli na hotelu do takové malé učebny společně s naším třídním učitelem a paní učitelkou z fyziky. Paní učitelka nám vysvětlila práci a pak nás rozdělila do skupinek. Každá skupinka dostala novinový list, provázek, izolepu a několik špejlí. Z toho jsme měli sestavit padák, na který jsme zavěsili vajíčko. O našich stavitelských schopnostech jsme se přesvědčili, když jsme měli spustit padák z okna. Každá skupinka jásala, když vajíčko dopadlo celé na zem. Náš padák chvíli letěl, ale pak se zasekl na mřížích okna. Dopadlo to dobře a jásali jsme také, protože pan učitel padák vysvobodil a vajíčko dopadlo v pořádku.“ O zábavu se postaral i psycholog, který se večer proměnil v „dýdžeje“. „Na diskotéce hrál samé vypalovačky a vymýšlel i různé pohybové aktivity. Všichni dostali svítící náramek, aby svítili do tmy. Někteří ale měli strach z ploužáků, proto se raději potom schovali,“ vzpomíná s úsměvem další žákyně. Na adaptačním pobytu si našel každý to své, kluky například zaujala stavební kolečka, na kterých se proháněli jako o závod.
Nejen adaptační pobyt, ale také výlet do Prahy s třídou 9. C má pozitivní ohlas. „Po dvouhodinové cestě vlakem nás mile přivítala historická atmosféra. Navštívili jsme společně s paní učitelkou Nesňalovou a Tocháčkovou Pražský hrad, Staroměstské náměstí, Karlův most a obzvlášť krásná byla návštěva Chrámu svatého Víta. Milého přivítání se nám dostalo i v hotelu Elf,“ říká o exkurzi žákyně 9. C.
A to nás letos čeká několik zahraničních pobytů a spoluprací!

ZŠ Brno, Horácké nám. 13