Letos je přihlášeno celkem 97 proměn z celé republiky, které přinášejí svědectví o zvelebování opomíjených míst a objektů v sídlech a krajině. Výstavu přádá Asociace Entente Florale CZ–Souznění, z. s. Jihomoravský region je zastoupen těmito proměnami: č. 58 Brno - obnova zahrady vily Stiassni, č. 59 Brumovice-Mirandie (chráněné bydlení pro postižené), č. 60 Lomnice u Tišnov - obnova kostela Navštívení Panny Marie, č. 61 Pavlov - archeopark a č. 62 Tišnov - Müllerův dům (muzeum města Tišnova).
Hlasování najdete na http://cestamipromen.cz/hlasovani-o-promenu-roku. Postup je jednoduchý, najedete na číslo proměny, které chcete poslat hlas, ťuknete do puntíku pod obrázkem a dále najedete až na konec všech obrázků – proměn - a potvrdíte „Hlasovat“. Je možné hlasovat i z „chytrých“ mobilů. Hlasování o nejkrásnější proměnu roku 2017 skončí až 30. 4. 2018.
Osobně podporuji kulturní památky Lomnice u Tišnova, přimlouvám se o vaši podporu proměny č. 60 v hlasování a srdečně vás zvu k návštěvě městyse Lomnice u Tišnova v sobotu dne 9. září, kdy se slaví Den evropských památek.

Dagmar Fetterová, emeritní pracovnice NPÚ v Brně