koncert kapely ONLYVe sboru Páně Církve československé husitské na Vážného ulici 6 se konají pravidelně koncerty, a to různých žánrů. Mimo adventních koncertů jsou to koncerty pěveckých sborů, skupin a formací, jako jsou DNA – Dej Nám Akord, IL Boemo, X-TET, Let´s Go, Mošny nebo CARMINA VOCUM či Chrámový sbor apoštola Pavla z Brezna. Tentokrát jsme pozvali k vystoupení specifickou kapelu, tvořenou mladými lidmi, ONLY HIS, která má svůj osobitý repertoár a umělecký projev. Tato kapela vznikla před sedmi lety. Její složení se časem měnilo, ale základ tvoří tři zpěvačky a tři hudebníci, kteří jsou v kapele od samého začátku. ONLY HIS (Jenom jeho) jsou křesťanskou kapelou. Zpívají jednak písně, které jsou přeloženy z anglických originálů do češtiny, a jednak i písně z vlastní autorské dílny.

Kapela je jedinečná svojí repertoárovou pestrostí. Najdeme u ní písně sólové i dua či vícehlasné úpravy – a to mužské, ženské i smíšené. Aby si posluchači mohli i zapřemýšlet nad obsahem textů, skupina upřednostňuje písně v češtině. ONLY HIS vystupují po celé naší republice, a to i opakovaně, takže jsou známi v Javorníku nad Veličkou, Kyjově, Havířově, Brně, Olomouci Břeclavi, Frýdku-Místku, Karviné nebo v Ostravě.

 

Koncerty ONLY HIS jsou vždy zaměřeny tematicky. V minulých letech to byla témata, která jsou i názvem jednotlivých koncertů: „O důvěře“, „Ty jsi světlem“, „Voda života“, „Mým andělům“, „Klíč k srdci“.

Na webových stránkách kapely najdeme i její motto, které ji plně charakterizuje, takže si dovolujeme jeho citaci: „Only his = Jenom jeho – jsme stále Božími dětmi a chceme radost z toho, že můžeme žít s Bohem, předávat i druhým.“

Přijměte naše pozvání ke koncertu, této kapely, který nese jednoduchý název „PŘIJĎ…“. Koncert se koná dne 4. února 2017 v 18:00 hod. ve Sboru Páně CČSH, Vážného 6, Brno. Přijďte i vy načerpat radost, kterou kolem sebe tato kapela mladých lidí rozdává.

Místa ve Sboru Páně je možno si rezervovat na tel č. 776 032 149 nebo e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Vstupné je formou dobrovolného daru, doporučená výše činí 80 Kč. Výtěžek bude věnován na podporu projektu Centrum křesťanské kultury.

Vratislav Jan Marša
farář CČSH
spolek Verbum et musica