Pokud máte schizofrenii nebo bipolárně afektivní poruchu (deprese, mánie) či podezření na tato onemocnění a potřebujete pomoc, nezůstávejte v tom sami. Na Jugoslávské 17 sídlí Centrum duševního zdraví – CDZ. Jsme terénní služba a pracujeme s klienty v jejich přirozeném prostředí. Může se na nás obrátit kdokoliv, kdo má výše uvedená onemocnění či podezření na tato nemocnění, ale také rodina, kamarád nebo profesionálové, kteří s těmito lidmi přijdou do kontaktu. Pracujeme i s lidmi, kteří se s duševními problémy potýkají, ale sami vyhledat pomoc nechtějí.
Co pro Vás můžeme udělat? Zavolejte nám či napište e-mail a domluvíme si schůzku, kde zjistíme, jaká je vaše situace, a dle toho posoudíme, jestli je služba pro vás vhodná, případně doporučíme službu jinou. Setkání proběhne na místech, která vám budou vyhovovat (doma, v kavárně, venku nebo v budově CDZ). Můžeme Vás podpořit ve zvládání běžného života. Nabízíme doprovody k lékařům, na úřady, podporu při užívání léků, rodinná setkání, informace o onemocnění, podporu po propuštění z hospitalizace. Pomáháme také s hledáním práce, udržením bydlení, náplní volného času.
V týmu pracují sociální pracovníci, psychiatrické sestry, peer konzultant – pracovník s vlastní zkušeností s duševním onemocněním, psycholog a psychiatr. Pracujeme týmově, nelze čerpat jen psychologickou nebo psychiatrickou službu. Služba je bezplatná.
Působíme v těchto oblastech: Komín, Žabovřesky, Královo Pole, Ponava, Medlánky, Řečkovice a Mokrá Hora, Ivanovice, Jehnice, Ořešín, Útěchov, Soběšice, Lesná, Husovice, Černá Pole, Zábrdovice, Obřany, Maloměřice.
Nemějte obavu nás kontaktovat. Na naše pracovníky na Jugoslávské 17 se můžete obrátit telefonicky ve všední dny od 7.30 – 17.30 na číslo 737 390 737 nebo napsat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více informací na webu https://cdz-pnb.cz/.
Pavel Slanovodský, Práh jižní Morava, z. ú.