Univerzita třetího věku MU nabízí nevšední zážitky, aktuální znalosti a trvalá přátelství

Masarykova univerzita je největší brněnskou univerzitou a nabízí také programy seniorského vzdělávání v rámci Univerzity třetího věku, ve zkratce U3V. Na U3V MU si můžete vybrat z bohatého programu, který podporuje fyzickou i duševní svěžest a neustálou aktivitu. Během výuky budete mít možnost poznat špičkové odborníky z nejrůznějších pracovišť Masarykovy univerzity, ať už se bude jednat o lékaře, vědce či právníky. Během studia navštívíte budovy MU a budete mít možnost čerpat nejrůznější benefity spojené s komunitou Masarykovy univerzity. V neposlední řadě můžete navázat nová přátelství s vrstevníky podobného smýšlení a zájmů.

Na akademický rok 2024/2025 pro Vás na U3V MU připravujeme několik dlouhodobých kurzů, ze kterých si můžete vybrat. Tříletý všeobecně zaměřený kurz nabízí přednášky ze všech deseti fakult Masarykovy univerzity a komplexní přehled. Nově otevřený první ročník kurzu ve spolupráci se Seminářem dějin umění je určen milovníkům dějin umění a významných uměleckých děl. Obdivovatele astronomie naopak zaujme kurz Vesmír kolem nás, který nabídne zajímavosti z jedné z nejstarších věd. Moravské památky jsou ústředním tématem kurzu Kulturní dědictví a památková péče na Moravě, organizovaném ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, a nevšední poznatky ze své práce představí také odborníci v kurzu U3V a Moravské zemské muzeum.

V průběhu roku také připravujeme široký výběr krátkodobých kurzů s nejrůznější tematikou, například filmový kurz, kyberbezpečnost, trénování paměti nebo kreativní dílny. Účastnit se můžete také pohybových či jazykových kurzů. Tím to ale nekončí, pořádáme exkurze, koncerty, výjezdy do Telče i mimořádné přednášky.

Přihlášky ke studiu budeme přijímat od 6. května do 30. června 2024, a to elektronicky nebo osobně v kanceláři U3V MU. Vzdělávání je bezplatné, každoročně se hradí pouze zápisné, které činí 960 Kč.
Ještě stále váháte? Navštivte naše webové stránky www.u3v.muni.cz, kde jsou k dispozici programy kurzů i další informace.

Těšíme se na Vás!

Kolektiv U3V MU