39 Sportovec roku foto 2V pátek 22. 3. 2024 jsme se již tradičně sešli v zasedací síni řečkovické radnice, abychom ocenili nejlepší sportovce, družstva, trenéry a funkcionáře z naší městské části za jejich vynikající sportovní výsledky. Z rukou pana starosty Marka Viskota a předsedy komise sportu a školství si ocenění sportovci přebrali krásné upomínkové poháry a plakety. Odpolednem nás provázela Monika Horáková, která díky svým zkušenostem s moderováním vytvořila velmi příjemnou atmosféru.
Absolutním vítězem v kategorii Sportovec MČ Brno-Řečkovice a Mokrá Hora se stal Lukáš Kočař za své skvělé triatlonové výsledky, na druhém místě se umístila Zuzana Chudíková, stepařka z T Group Dance studio, a na třetím místě se umístila Petra Mračková, zápasnice z klubu TAK Hellas Brno. Dalšími oceněnými v kategorii sportovec roku byli: Jan Vrašťák (Orel Řečkovice), Jiří Škrob (Orel Řečkovice), Natálie Pešová (Dětský futsal), Jakub Mašek a Tomáš Gruna (Sokol Řečkovice), Patrik Pašek (SK Řečkovice), Kateřina Sekaninová (Gymnázium Řečkovice), Lucie Trnková (Sokol Brno 1), Antonie Pantůčková (lyžování), Lucie Putnová (TJJ Lucky Drásov), Jakub Brídl (SK Řečkovice), Dominica Hynková (KP TANY Brno).
V kategorii družstev byla oceněna: Družstvo mužů z TAK Hellas Brno, Stolní tenis muži z Orla Řečkovice, Řečkovická 13 ze Sokola Řečkovice, Mladší přípravka z SK Řečkovice a Družstvo stepařů z T-Group Dance Studio.
Ocenění „Trenér“ za svou práci přebrali: Jiří Buchta z SK Řečkovice, Monika Pešová z Orla Řečkovice, Pavel Chadim z Draků Brno, Tomáš Polách ze Zbrojovky Brno a Tobiáš Košir z T-Group Dance Studio.
Oceněnými funkcionáři byli: Petr Handlar (Orel Řečkovice), Petr Skalický (TAK Hellas Brno), Libor Fuchs (Sokol Řečkovice), Miloš Toman (JmKFS), Radim Kunc (SK Řečkovice).
Všem sportovcům, družstvům, trenérům a funkcionářům děkujeme za vzornou reprezentaci naší městské části a příští rok se těšíme na další ročník naší pravidelné ankety.

Petr Bořecký