10 Country Fontána fotoV sobotu 18. června se v areálu Starého pivovaru opět konal festival folkové, trampské a country muziky Country Fontána. Díky intenzivní mediální patronaci Country rádia jde asi o největší akci tohoto žánrového zaměření v Brně. Zcela jistě žádná jiná akce během roku nezaplní náš areál do posledního místečka.
Koncert zahájila svým vystoupením sympatická ostravská kapela Marod, která vyhrála letošní soutěž Talent Country rádia. Poněkud netypicky hned po nich nastoupila na pódium skupina Folk Team, v Řečkovicích už zdomácnělá. Jejich houslista Pavel Kopřiva stál u počátků tohoto festivalu a stále je jeho hlavním pořadatelem. Bard Wabi Daněk, doprovázený Milošem Dvořáčkem, potěšil všechny příznivce kvalitního českého folku a trampské muziky. Prostým a přímočarým humorem si spolehlivě získal publikum Ivan Mládek se svým Banjo Bandem. Z Vizovic si od nikdy nekončícího koštu slivovice odskočil Fleret. Legendární Hop Trop nastoupil bez nemocného Ládi Kučery Huberťáka, o to větší prostor dostaly Samsonovy písně. Na pozdní čas festivalový se nejvíce hodila kapela Pozdní sběr, ne jen svým přiléhavým názvem, ale i samozřejmě i svou typickou muzikou, vylepšenou tentokrát o pětistrunné banjo a zpěvačku, která není v této ryze pánské sešlosti samozřejmostí.
Skvělé počasí spolu s útulností našeho areálu a úplňkem na večerní obloze byly překrásnou kulisou pro návštěvníky festivalu. Nyní nám nezbývá než se těšit na Country Fontánu 2017.

Oliver Pospíšil


10 Wabi Daněk