08 Výstava na radnici foto 1Výtvarné práce žáků SZUŠ Universum

Srdečně Vás zveme na výstavu prací žáků výtvarného oboru SZUŠ Universum s názvem Vesmír umění.
Vystavované práce vznikaly v průběhu dvou let a jsou průřezem tvorbou žáků napříč věkovým spektrem, různými žánry i náměty. Žáci zpracovávali témata jako: Stromy a my, Světlo, stín a tma, Makrokosmos a mikrokosmos. Věnovali se studijní kresbě a malbě portrétu, zátiší a krajiny.
Při výuce v ZUŠ žáci poznávají různé techniky – od kresby tužkou, uhlem a jinými materiály po malbu temperou, akrylem i akvarelem. Modelují a vytváří jednoduché instalace, fotografují. Viditelného světa se dotýkají i grafickými technikami, jako je papírotisk, monotyp, suchá jehla či linoryt. Čelní místo ve výuce však zaujímá proces tvorby a rozvoj tvůrčího myšlení. Nedílnou součástí výuky jsou i vstupy do dějin umění a konfrontace se současnou uměleckou scénou. Pedagogické vedení výtvarného oboru zajišťuje MgA. Lenka Goliášová, absolventka Fakulty výtvarných umění VUT v Brně.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 23. února v 17:00 a potrvá do neděle 3. března 2024. Otevřena pro veřejnost bude od 14 do 17 hodin. Součástí vernisáže bude vystoupení žáků hudebního oboru SZUŠ Universum. Výstava není prodejní.

Na setkání se těší Komise kultury RMČ.

08 Výstava na radnici foto 2