08 PF 2024 KJMVážení a milí literární gurmáni,

moc vás zdravíme a doufáme, že jste měli krásné Vánoce a do nového roku jste vykročili s úsměvem a dobrou náladou. K vaší dobré náladě chceme přispět i my, a proto máme pro vás 60 nových knížek, které jsme nakoupily z daru naší městské části v hodnotě 20 000 korun. Za tento dar moc děkujeme, je to skvělé, a ještě lepší je, že tento rok by se dar mohl zvýšit na částku 30 000 korun, takže knížek bude aspoň 80. To je prostě krásný pocit procházet knihkupectvím a vybírat pro vás knížky z vašich tipů. Jsme za ně moc rády, každý dobrý tip se hodí, dokupujeme novinky i knížky, které jsou vaše oblíbené a jdou z ruky do ruky.
Slavnostní křest nových knížek se koná ve čtvrtek 18. 1. 2024 v 16 hodin – a moc se těšíme, že se tohoto krásného úkolu opět ujme náš pan starosta. A jaké knížky to tedy jsou? Přijďte se podívat, jaká překvapení tu pro vás máme, a samozřejmě si můžete knížky hned po křtu půjčit. Potěšíme děti i dospělé, tak se za námi určitě zastavte.
Přijďte za námi spolu s dětmi i na čtení v rámci projektu BOOKSTART, které připravila Bety Vorlová. Sejdeme se ve čtvrtek 4. 1. 2024 v 16 hodin na její čtení z knihy Den, kdy voskovky řekly dost. Proč se voskovky naštvaly na Tondu? Poradí si děti s nespokojeností voskovek a vyřeší společně jejich problém? Literární a kreativní program pro děti od 3 let. Přijďte si procvičit barvičky a zazávodit s voskovkami. Bety si to krásně připravila, bude to určitě skvělé, a my se na to moc těšíme.
Pasování prvňáčků na rytíře knihovny se v loňském roce trochu opozdilo, nebylo hned v září, ale až koncem listopadu a v prosinci. Prvňáčci z obou řečkovických základních škol byli pasováni panem starostou a panem místostarostou, děti slavnostně slíbily, že se budou o knížky hezky starat, a dostaly malou odměnu. Děti byly nadšené a spokojené, byl to pro ně krásný zážitek. A o to jde, aby měly děti ze čtení radost a knížky je provázely celým životem. Právě na ně a na vás, naše milé literární gurmány, se vždycky těšíme. Máme vás rády a moc děkujeme za vaši přízeň.


08 Literarni chutovky foto 1Na závěr posíláme dvě fotky – jedna je z Pasování a druhá je momentka jedné naší malé vášnivé čtenářky. 

Mgr. Jitka Fukalová, Dagmar Vojáčková a Sabina Morysová, Dis.
Pobočka KJM Kolaříkova

08 Literarni chutovky foto 2