17 Den s absolventy fotoDne 14. prosince 2023 se na naší škole konal druhý ročník akce nazvané Den s absolventy. Tento výjimečný den přinesl setkání 43 absolventů školního roku 2022/2023 s vedením školy, bývalými učiteli a asistenty pedagoga. Byl to čas, kdy se vzpomínalo na společné zážitky, sdílely se zkušenosti a dojmy ze školních let.

Bývalí žáci si během setkání s pedagogy a jejich asistenty připomněli nejen časy strávené na naší škole. Mluvilo se také o středních školách, o úspěších, pokrocích i překážkách, které museli všichni od září překonat a které je lecčemu novému naučily. Je úžasné pozorovat, jak se naši bývalí žáci rozvíjí a jak se mění. Jsme hrdí na jejich úspěchy a jsme rádi, že můžeme být součástí jejich života i po skončení základní školy.
Den s absolventy nabídl mimo jiné prostor pro diskuzi ohledně studijních a učebních oborů na středních školách. Absolventi předávali žákům 8. a 9. tříd své zkušenosti a ochotně odpovídali na otázky, což vytvořilo příjemné a podnětné prostředí pro získávání informací o studiu na středních školách. Byla to skvělá příležitost pro osmáky a deváťáky získat přímý a osobní pohled na možnosti, které se jim nabízejí po ukončení základního vzdělání.
Tato akce ukazuje, že Den s absolventy na naší škole je událostí, která propojuje minulost, současnost a budoucnost. Poskytuje prostor pro inspiraci, učení se a sdílení zkušeností, čímž podporuje rozvoj a růst vzdělávacího prostředí pro všechny zúčastněné.
Je potěšující, že se bývalí žáci na naši školu rádi vracejí a že ochotně vyprávějí o svých zkušenostech na střední škole.
Roman Růžička