18 Sokolík Pepík logoJedno podzimní odpoledne jsme se vydaly tři cvičitelky z TJ Sokol Řečkovice spolu s maskotem Sokolíkem Pepíkem do MŠ Měřičkova, abychom si s dětmi zacvičily a zároveň představily projekt „Se Sokolem do života“.

Nejprve jsme se s dětmi přivítaly a pozdravily se. Pak jsme dětem představily Sokolíka Pepíka. Po lehké rozcvičce se děti vydaly po skupinkách na různá stanoviště, kde si stejně jako ve cvičební hodině v Sokole mohly vyzkoušet více dovedností.

V mateřské škole mají novou, krásně vybavenou tělocvičnu, což je obrovský přínos pro rozvíjení pohybové gramotnosti u dětí. Na dětech bylo vidět, že do tělocvičny chodí rády cvičit a že je pohyb baví.

Byla to krásná hodina. Utekla jako voda. Na závěr jsme si trochu zasoutěžili s míči. Samozřejmě nesměl chybět ani oblíbený padák, na kterém jsme ve finále roztočili Sokolíka Pepíka. A protože děti krásně cvičily a byly moc šikovné, nechyběla ani drobná odměna.

Víme, že to nebyla poslední „společná“ hodina v MŠ. Rády si uděláme čas na další cvičení a se Sokolíkem Pepíkem se do školky vrátíme.

Děkujeme paní ředitelce z MŠ Měřičkova Mgr. Renatě Ficové za možnost krásné spolupráce.

cvičitelky Sokola Řečkovice
Irena Zahrádková, Petra Oprchalová, Eva Janovská

18 Sokolík Pepík fotka