23 nové hřiště fotoOtevření nového hřiště školní družiny

Dne 1. 11. 2023 nadešel velký den. Za přítomnosti vedení školy bylo slavnostně otevřeno nové školní hřiště. Počasí nám parádně vyšlo a nadšení dětí nebralo konce. Otestovaly všechny nové herní prvky a vyzkoušely, že opravdu zvládnou uvedenou nosnost. :-)
Velký dík patří zřizovateli školy a našemu vedení!
Hana Bajerová

Svatomartinský průvod rodičů a dětí
Děkujeme rodičům a dětem za účast ve svatomartinském průvodu a vítání sv. Martina v Zamilovaném hájku.
I přes sychravé a nevlídné počasí se nesly dětské popěvky nejen před základní školou, ale i po celou dobu průvodu. Do ticha a tmy se pomalým krokem nesl zpívající a světélkující průvod, očekávající příchod sv. Martina. Netrvalo dlouho, a společně jsme mohli všichni přivítat Martina z Tours.
Jeho poselství bylo stručné, ale stále platné: “Pomáhejme si navzájem, neubližujme si a chovejme se k sobě s úctou.“
Za krásné zpívání odměnil sv. Martin všechny děti podkovičkou pro štěstí.
Kolektiv školní družiny

23 svatomartinský průvod foto

23 čtyřboj fotoMezitřídní štafetový běh Zamilovaným hájkem
Školní štafetový běh byl jedinečným sportovním zážitkem. Deset smíšených družstev, složených z 50 žáků, se postavilo na startovní čáru a předvedlo skvělý výkon.
Družstvo 9. B zaznamenalo fantastické vítězství! Družstvo 6. C si odneslo zasloužené druhé místo. A bronzová medaile září na hrudi družstva 7. C, kterému uteklo druhé místo o pouhou vteřinu.
Tato soutěž byla skvělým příkladem týmového ducha, výdrže a odhodlání našich žáků. Děkujeme všem účastníkům za jejich úsilí a nasazení, fanouškům za skvělou atmosféru, a také našim učitelům tělesné výchovy za podporu.
Gratulace všem vítězům a všem, kteří se zúčastnili! Těšíme se na další sportovní výzvy.
Mgr. Dušan Macháč

ZŠ Novoměstská v krajském kole Atletického čtyřboje
Dne 13. 10. jsme se zúčastnili krajského kola Atletického čtyřboje v kategorii starších žaček. Svým fantastickým výkonem vybojovaly holky zlato, a zajistily si tak postup do republikového kola! A to není vše! V individuální soutěži se Sofii Hiadlovské podařilo vybojovat nádherné třetí místo. Holkám přejeme hodně úspěchů na republikovém kole a děkujeme za vzornou reprezentaci školy.
Mgr. Aleš Svoboda