Již 1. ledna zazní v městech a obcích koleda „My tři králové“. Za zpěvu písně se do ulic vydají tisíce koledníků, aby přinesly radost a boží požehnání a vykoledovaly příspěvky pro lidi v těžké životní situaci. Tříkrálová sbírka trvá do 15. ledna a i tentokrát se můžete zapojit online.
„Do sbírky mohou lidé tradičně přispět koledníkům, kteří zazvoní přímo u jejich dveří. Od 3. do 5. ledna 2023 jsme v Brně připravili i speciální tříkrálové stánky. Najdete je na ulici Česká a na Mendlově náměstí,“ popisuje Oldřich Haičman, ředitel Diecézní charity Brno. Ti, kdo krále s kasičkou nepotkají, můžou přispět online na webových stránkách Tříkrálové sbírky: www.trikralovasbirka.cz nebo přímo na sbírkový účet: 66008822/0800, VS pro pomoc v Brně: 777966100.
Ve středu 4. ledna zveme všechny Brňany na tradiční Tříkrálový průvod s velbloudy. Lidé se mohou k průvodu připojit buďto hned na jeho začátku v 16 hodin na Petrově nebo se přidat kdykoli v jeho průběhu. Projde přes Zelný trh a náměstí Svobody a skončí na Dominikánském náměstí. Tam se králové pokloní Jezulátku přibližně v 17 hodin.
Nenechte si ujít Tříkrálový koncert, který 7. ledna uvede Česká televize na ČT1 od 18 hodin. Z Městského divadla Brno Vás večerem provedou Martina Kociánová a Jan Čenský. Letos se můžete těšit na vystoupení Bena Cristovala, kapely Čechomor nebo Báry Polákové.
Vaše dary do Tříkrálové sbírky dokážou proměnit složité životní osudy mnoha lidí. Přinesou jim naději a šanci na nový začátek v roce 2024. Peníze pomáhají Charitě pečovat o nemocné, handicapované, seniory, matky s dětmi v tísni a další sociálně potřebné. „V Brně sbírka pomůže s rekonstrukcí budov charitních služeb, kde nachází podporu lidé bez domova. Kvalitní zázemí pomáhá lidem najít cestu zpět k důstojnému životu. V chráněném bydlení sv. Michaela se s pomocí asistentů učí lidé s postižením co nejsamostatněji fungovat při každodenních činnostech. Aby jejich bydlení bylo úsporné a energeticky co nejméně náročné, pomůže letošní sbírka,“ dodal ředitel Haičman.
Přidejte se i vy ke koledě a odstartujte nový rok dobrým skutkem. Děkujeme, že podporujete potřebné.
Zuzana Horáková, Diecézní charita Brno

25 Tříkrálová sbírka foto