Nabídka kroužku FIE pro dospělé na ZŠ Horácké náměstí 13

V naší škole se několik let věnujeme Feuersteinovu instrumentálnímu obohacování (FIE). Žákům ho nabízíme jako odpolední kroužek nebo volitelný předmět na 2. stupni. Tento rok bychom rádi nabídli kroužek dospělé veřejnosti z naší městské části.
Metoda FIE se užívá v sedmdesáti zemích světa. Pracuje se stylem „tužka-papír“. Při práci
s instrumenty (sadami pracovních listů) si děti i dospělí osvojují mnoho dovedností, které potřebují nejen k úspěšné práci, ale i v celém svém životě. Metoda rozvíjí různé oblasti - přesnost vnímání, pravolevou orientaci, orientaci v prostoru, zlepšuje soustředění a pozornost. FIE významně pracuje
s fenoménem chyby. Chyba tu není pojímána jako problém. Naopak, chybu můžeme udělat všichni – a je to způsob, jak věci lépe porozumět. Je tu prostor zjistit, proč se chyba stala a jak je možné ji napravit. Nad jednotlivými úkoly se učíme různým úhlům pohledů na věc (podívat se na problém očima druhého, vzít v potaz i jiné způsoby řešení téhož úkolu), pracovat pomalu, ale promyšleně, umět pracovat se slovní instrukcí (správně jí porozumět), umět se věcně slovy vyjádřit. Práce
s instrumenty je vedena tak, aby všichni zažívali úspěch z činnosti, což zvyšuje sebevědomí
a motivuje k další práci.
Kroužek bude probíhat každou středu od 17:00 do 17:45 hod. ve sborovně na Horáckém náměstí 13. Více informací najdete zde: zshoracke.org/node/26.
Pokud máte zájem, pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., budu se těšit na viděnou a na příjemné setkávání v pohodové atmosféře.
Mgr. Petra Mendlová, zástupkyně ředitelky školy