12 Hraj foto 2V červnu proběhlo slavnostní otevření Řečkovického HRáje, na dokončení ostatních projektů participativního rozpočtu se pracuje.
Další projekt v rámci participativního rozpočtu města Brna v naší městské části byl úspěšně dokončen a otevřen. V druhé půlce června proběhlo slavnostní otevření parčíku „HRáj“ za účasti radního města Brna Filipa Chvátala, starosty městské části Marka Viskota a navrhovatelky Evy Matouškové. V rámci tohoto aktuálně dokončeného projektu vznikl na pozemku sousedícím se školkou Škrétova prostor vybavený jak mlatovými cestičkami nebo lavičkami, tak také herními prvky, pingpongovým a šachovým stolem či knihobudkou.
V mezičase se ale pracuje na dokončení dalších vítězných projektů participativního rozpočtu, na které se také můžete těšit. V přípravě tak stále ještě zbývají projekty Oázy zeleně v Řečkovicích a Medlánkách, Zamilovaný hájek budoucím generacím či Řečkovická cyklostezka. Z hlediska prvního zmíněného projektu, Oázy zeleně, proběhl na brněnském magistrátu v červenci výrobní výbor k připravované finální podobě projektu. Konal se za účasti navrhovatele, zhotovitele, zástupců městských částí a města Brna. V rámci výrobního výboru se například řešila konkrétní místa, kde budou realizovány „oázy“, a další podrobnosti týkající se rozpočtu tohoto projektu či technických záležitostí souvisejících s jeho další realizací. V další fázi by měly vzniknout koncepty a vizualizace jednotlivých prvků, aby byla ujasněna konkrétní podoba projektu, kterou bude zhotovitel následně realizovat. Projekt Zamilovaný hájek budoucím generacím aktuálně dospěl do fáze, kdy po úspěšném výběrovém řízení na zhotovitele projektu došlo k podpisu smlouvy a zhotovitel mohl začít s prací. Poslední ze jmenovaných, projekt Řečkovická cyklostezka je nyní ve fázi zpracovaní projektové dokumentace.
Jak je tedy vidět, na všech projektech participativního rozpočtu se usilovně pracuje, a věříme, že i další brzy pomohou zvelebit naši městskou část a že si je budete moci užít naplno.
Filip Hrůza
místostarosta

12 Hraj foto 1