24 Sendvicova generace grafikaNEVĚDĚT SI RADY NENÍ ZNÁMKA SELHÁNÍ. POŽÁDAT O POMOC JE V POŘÁDKU
V Centru pro rodinu a sociální péči v Brně se mimo jiné věnují problematice tzv. sendvičové generace. Lidé v sendvičové generaci se starají o své děti, chodí často do práce, mají své vlastní domácnosti a zároveň jejich rodiče anebo rodiče partnera či partnerky stárnou, potřebují pomoc a péči. Jsou v jednom kole a jejich vlastní potřeby bývají neviditelné. Mnozí zažívají odtržení od svého vlastního života
Centrum pro rodinu a sociální péči provozuje webové stránky www.sendvicovagenerace.cz, kde najdete adresář služeb ve městě Brně, spoustu, rad, tipů, článků, rozhovorů a dalších užitečných informací.
PŘÍBĚHY SENDVIČOVÉ GENERACE: V TÉTIO ŽIVOTNÍ FÁZI JE VŠEHO MOC
Novinkou je e-book Příběhy sendvičové generace, který obsahuje 15 příběhů žen a mužů. Text vznikl ve spolupráci Centra pro rodinu a sociální péči a terapeutické linky Sluchátko. Uvedené příběhy čerpají z vyprávění klientů a dalších osob, se kterými se zástupci obou organizací během své práce setkali. V jednom příběhu se občas mísí zkušenosti více osob, ale každý příběh popisuje situace, které sendvičová generace prožívá.
Mgr. Lenka Špaková, Centrum pro rodinu a sociální péči