21 Řečkovický nářez foto 1Náš klub Junior judo Brno uspořádal III. ročník turnaje pro dětské a žákovské kategorie v judu. Soutěž se uskutečnila v sobotu 20. května 2023, v tělocvičně Sokola Řečkovice v Brně-Řečkovicích.

Turnaje se zúčastnilo 78 malých judistů a judistek z celého Jihomoravského kraje. Kromě soutěže jednotlivců soutěžila i předem sestavená družstva v soutěži o pohár starosty.
Náš klub reprezentovalo celkem 11 členů.:
Martin Tupa, Jirka Bulka, Anička Levová, Martin Kolev, Ondřej Král, David Žák, Petr Bajer, Robert Ovesný, Martin Horák, Martin Šupler a Tomáš Jelínek. Obsadili pět druhých míst, pět třetích míst a jedno páté místo.
V soutěži družstev zvítězilo spojené družstvo Blansko-Adamov, a jeho zástupci převzali pohár starosty.
Všem závodníkům a trenérům patří velká gratulace.
Děkuji moc všem aktivně zúčastněným na přípravě a průběhu této akce. Především musím poděkovat Jirkovi Brázdovi, který provedl losování zápasů a zpracoval výsledky turnaje včetně tisku diplomů, Richardu Žákovi za organizaci přepravy a skládání žíněnek, Lence Staničkové (a jejímu týmu) za občerstvení, pořadatelům a rodičům, bez kterých bychom takovou akci nemohli uskutečnit. Velkou zásluhu na hladkém průběhu akce májí i kolegové ze Sokola Brno-Řečkovice, Eva Janovská a Petr Zatloukal. Všichni vzorně spolupracovali jako tým, který celou akci zvládl bez problému.
V neposlední řadě velký dík také patří i městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora za financování akce.
Tento ročník turnaje se vydařil, a já věřím, že příští ročník bude ještě lepší.

Jiří Hirsch
předseda JUNIOR JUDO BRNO, z. s.

21 Řečkovický nářez foto 2