Městská část Brno-Komín ve spolupráci s Českou unií sportu pořádá v sobotu 18. 6. 2016 ve sportovním areálu ZŠ Pastviny sportovní den pro seniory. Registrace účastníků je možná od 9.30 hod., každý účastník obdrží své číslo sportovce. Zahájení sportovního dne bude v 10.00 hod. a předpokládaný konec sportování kolem 13. hod. Ukončení proběhne vyhlášením vítězů v každé věkové kategorii s předáním cen. Poté bude pro všechny účastníky – sportovce - zdarma nachystáno posezení u guláše. Pitný režim není zajištěn, pití dle vlastní potřeby si prosím vezměte s sebou.
Naše pozvání ke sportování přijali také senioři z městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora s panem místostarostou Mgr. René Černým a senioři z městské části Brno-Jundrov s paní starostkou Ivanou Fajnorovou.
Celým dnem nás bude provázet zkušený moderátor, sportovní stanoviště budou zajištěna instruktory, kteří vám vždy rádi pomohou a vysvětlí pravidla. Během dopoledne se k nám připojí jako host i brněnský herec Divadla Husa na provázku Jiří Pecha.
Sportovní disciplíny připravené pro tento den jsou: běh ženy 50 m, běh muži 100 m, nordic walking, slalom s míčkem na tenisové raketě, střelba florbalovou hokejkou na branku, střelba na snížený basketbalový koš, hod míčkem na cíl.
Tento sportovní den je připraven pro sportovce od 55 let, horní hranice není určena. Rádi přivítáme všechny nadšence, i nesportovce. Naším hlavním záměrem je naše občany sdružovat a sbližovat při různých aktivitách.
Proto budeme rádi, pokud se na naší radnici přihlásíte nejen na tento sportovní den, ale necháte u paní Lenky Charvátové (sociální oddělení) svůj e-mail, abychom vás mohli zařadit do zasílání pozvánek na akce pořádané městskou částí Brno-Komín.
Přihlášky na sportovní den jsou k dispozici na sociálním oddělení nebo ke stažení na webu ÚMČ (www.brno-komin.cz). Vyplněné je prosím odevzdejte nejpozději do 13. 6. 2016 do 16.00 hod.
Těšíme se na vás. Sportu zdar!
Bc. Kateřina Jarošová, místostarostka