Od března naleznete na adrese bezpecnejsi.brno.cz nové webové stránky. Jejich cílem je poskytnout občanům informace nebo pomoc v situacích souvisejících s bezpečností, kriminalitou nebo různými formami rizikového chování.
Stránky jsou rozčleněny do 7 oblastí. V těchto oblastech jsou k dispozici základní informace pro orientaci v problematice, preventivní doporučení i kontakty na odbornou pomoc. Celkově je zde zpracováno zhruba 20 témat (vandalismus, šikana, závislosti, nález injekčního materiálu, kyberkriminalita apod.).
V sekci Aktuality najdete pozvánky na různé chystané akce či informace z již uskutečněných aktivit. Rovněž jsou zde novinky z oblasti prevence.

Pokud zájemce nenajde dostatečnou informaci, má možnost obrátit se telefonicky nebo pomocí
e-mailové adresyTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. na pracovníky Koordinačního centra prevence (Odboru sociální péče MMB) pro další doplnění či nasměrování.
Součástí stránek jsou i další zajímavé informace (vybraná legislativa, projekty, výzkumy, dokumenty, data apod.), ale také odkazy na instituce (spolupracující organizace, krizové řízení, IZS apod.).

Odbor sociální péče Magistrátu města Brna