14 Marša fotoAdventní koncert minulého roku, který se uskutečnil ve Sboru Páně Církve československé husitské, se setkal nebývalým ohlasem. Blíží se doba velikonoční. Hod Boží velikonoční oslavují křesťané v radosti, protože Kristus vstal z mrtvých. Smrt byla poražena, a každý, kdo věří v Krista, má podíl na věčném životě. Novém životě.

Žijeme nyní v době, která je turbulentní, plná neklidu. Projevuje se mezi námi zlo, nenávist… Proto přicházíme s pozvánkou na prožití ztišení, prožití hudby a zpěvu, usebrání se a zbavení se stresu a strachů. K načerpání radosti a naděje. Jsme rádi, že naše pozvání přijal Brněnský ekumenický sbor. Ten jsme mohli ve Sboru Páně uvítat již na dvou koncertech. Oba byly výjimečné.
Na webových stránkách tohoto sboru je napsáno: „Brněnský ekumenický sbor byl založen v r. 1986 několika zpěváky, kteří měli chuť zpívat „starou muziku“. Tehdy nikdo z nich netušil, že stojí na začátku dnes již více než třicetileté společné práce, která se stala neoddělitelnou součástí života mnohých z nich. Sbor sdružuje zpěváky z různých křesťanských církví a v současné době je zaměřen zejména na interpretaci renesanční a barokní duchovní vokální tvorby. Usiluje o dobovou interpretaci i v tom smyslu, že vrací duchovní skladby do prostředí, do kterého byly původně určeny, totiž do křesťanské bohoslužby.“
Dovolujeme si pozvat všechny přátele a příznivce dobré hudby na koncert nazvaný Coelum et terra laetentur alleluia, který se uskuteční v neděli dne 16. 4. 2023 v 18:00 hod. ve Sboru Páně, Vážného 6 v Brně-Řečkovicích. V rámci tohoto koncertu Brněnský ekumenický sbor spolu s komorním souborem provede skladby renesančních a barokních autorů – díla Francisca Vallse, Hermana Hollandera, Heinricha Schütze, Jacoba Handla, Jacoba Regnarta a dalších.
Místa v liturgické síni je možno si rezervovat prostřednictvím e-mailové adresy Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na tel. čísle 776 032 149. Podrobnější a aktuální informace naleznete na webových stránkách www.verbumetmusica.com.
Vstupné je formou dobrovolného daru, jehož doporučená výše činí 100 Kč. Výtěžek koncertu bude věnován na podporu projektu „Centrum křesťanské kultury“.

Vratislav Jan Marša
farář CČSH
spolek „Verbum et musica“