26 Den nosících tatínkůTřetí červnová neděle je mezinárodním Dnem otců. A protože nechci, aby byla role otce opomíjena, rozhodl jsem se, v předvečer tohoto významného svátku, uspořádat oslavu pro všechny aktivní tatínky.
Sám se jako táta snažím propagovat kontaktní rodičovství a blízký vztah se svými ratolestmi. Spravuji stránku www.facebook.com/nosicitata, kde se snažím veřejnosti ukázat, že narozením dítěte nekončí dosavadní svět a že i otec může s potomkem zvládat věci, které má rád. Také se snažím přiblížit, co je to vlastně zdravé nošení dětí a že to může být nástroj, jak lépe naslouchat potřebám dítěte.
Na Den nosících tatínků 18. 6. 2016 jsou zváni všichni tatínci, ale i maminky a celé rodiny. Během tohoto dne si můžete zazávodit na autodráze, nechat se oholit břitvou, zahrát si stolní fotbálek, hodit si pétanque nebo si zaskákat na skákacím hradě. Veřejnosti budou zdarma přístupná všechna hřiště. Během dne se seznámíte s tím, co je to ergonomické nošení dětí, poznáte moderní látkové pleny, budete si moci vyzkoušet různé úvazy šátků. Součástí celé akce bude také Velká šátková degustace, kterou si pro vás připravilo Rodinné centrum MaTáTa. Občerstvení a dobroty z grilu zajištěny.
Více na www.nosicitata.cz.

Petr Bořecký