14 Zprávy z farnosti foto 1Poděkování a ohlédnutí za Tříkrálovou sbírkou

Tříkrálová sbírka pro mne začala na Nový rok žehnáním a vysláním koledníků u kostela v Řečkovicích. V prostorách Palackého náměstí jsme zhlédli příběh o narození Ježíška a o třech králích, kteří mu přinesli své dary. Po covidové odmlce jsem se rozhodla jít opět na tuto sbírku se svými vnoučaty. Přihlásili jsme se a dostali jsme přidělené ulice, kam půjdeme. Měla jsem trochu obavy, ale dopadlo to úplně úžasně. Děti se s velkou radostí oblékly do ušitých kostýmů, na hlavu dostaly královské koruny – a vyšli jsme. A k tomu já, dospělá osoba, s pokladničkou zavěšenou na krku a s korunou na hlavě jsem jim dělala doprovod. Zpívali jsme a hráli. Děti bubnovaly, ťukaly a štěrchaly svými hudebními nástroji. Taky si hlídaly pořadí, kdy a kdo bude zvonit u domů. Bylo to moc krásné, až jsem byla překvapena hezkými reakcemi lidí a někdy i sladkou odměnou dětem. I cestou na ulici nás lidé, a hlavně maminky s dětmi zastavovali a říkali, že ještě tři krále neviděli chodit.
Někteří nechtěli své dveře otevřít nebo nám je zavřeli. Nám to až tak moc nevadilo, protože jsme chtěli udělat vybíráním „korunek“ radost těm potřebným. Ti, kdo chtěli, nechali si napsat na dveře K + M + B, a řekli jsme jim, že to latinsky znamená: „Bůh žehnej tomuto domu.“
Moc děkuji všem, kteří jste otevřeli dveře i své peněženky pro ty, kdo to potřebují. Pro mě osobně to bylo jako otevřít své srdce a přivítat v něm malého Ježíše.

Milena Bořecká

Srdečně zveme všechny děti, rodiče a prarodiče na
11. FARNÍ KARNEVAL,
který se uskuteční 19. 2. 2023 od 15 hodin na Orláku.
Masky a kostýmy vítány u malých i velkých, vstupné je dobrovolné.
Těší se na vás řečkovická farnost ve spolupráci s jednotou Orel Řečkovice.

Za farní pastorační radu
Česlav Ulrich