16 Nejlepší stepaři foto 1Brněnské stepařské a taneční studio T-Group na konci listopadu absolvovalo své první mistrovství světa ve stepu v chorvatském Zagrebu. A poté, co si mladí stepaři z Řečkovic odnesli tituly nejúspěšnějšího českého a evropského studia, zakončili tanečníci pod vedením Tobiáše Košira sezónu jako nejúspěšnější stepařské studio na světě. Na soutěži tak zanechali stopu, která se zapíše do stepařských dějin. "Napsali jsme krásný příběh. Celkem jsme získali třináct medailí, nejvíc v historii českého stepu, a překonali rekord v počtu stepařů v jedné choreografii. Společně s Prahou nás bylo na pódiu 167," zhodnotil první účast T-Group na takto velké akci Tobiáš Košir. Podle jeho slov není běžné, aby stepařské studio hned první sezónu sklidilo na soutěžní scéně takový úspěch.
Mistrovství světa ale nebyla jediná významná akce pro T-Group v loňském roce. "Podařilo se nám naplnit dva příměstské tábory, vyprodali jsme představení naší stepařské show v Divadle Radost a od začátku září u nás nově působí více než 50 malých budoucích stepařů. I přes mimořádně složitou ekonomickou situaci jsme také rozšířili naše studio o další stepařský sál," dodal hlavní choreograf k loňským úspěchům. I díky těm se T-Group stalo největším stepařským studiem v České republice. "Chceme, aby naši stepaři věřili, že každý může být úspěšný a splnit si svůj sen. Za tři roky fungování studia jsme dokázali mnoho věcí, kterým by věřil jen málokdo. Máme mezi sebou přes 80 medailistů z mistrovství světa, celou řadu talentovaných mladých trenérů a zázemí, o kterém se nám ani nesnilo. A to jsme teprve na začátku," zakončil nejúspěšnější soutěžní stepař současnosti Tobiáš Košir.
T-Group Dance Studio sídlí v Řečkovicích v areálu bývalé Lachemy a přidat se k nim mohou všichni, které láká step, tanec, pohyb a kultura. "Před třemi lety jsme začínali s počtem 40 členů – a od té doby máme ve studiu přes 240 malých i velkých tanečníků s obrovskou budoucností," pozvala do studia všechny zájemce kreativní manažerka studia Marie Koširová.

Bc. Adam Košir

16 Nejlepší stepaři foto 2