5. 7. Slavnost sv. Cyrila a Metoděje - mše sv. v 8 hodin

7. 8. Poutní slavnost sv. Vavřince - mše sv. v 7:15 v kostele a v 10:00 v hodovém areálu

10. 8. Pouť jáhnů brněnské diecéze - mše sv. v 18 hodin, po mši sv. agapé na faře

15. 8. Nanebevzetí Panny Marie - mše sv. v 18 hodin

MŠE SV. O PRÁZDNINÁCH

Neděle: v 7.15 a v 9.00
(kromě 7. a 28. 8.)

Všední dny: středa až sobota jako obvykle, v pondělí mše sv. nebudou

V některých týdnech může být pořad bohoslužeb pozměněn, sledujte proto vývěsky, ohlášky a internet.

https://farnostreckovice.cz/

Farní pouť do Přibyslavic a Dalešic
V sobotu 14. května odjížděl od kostela autobus plný farníků. Kam? Cílem bylo nejprve poutní místo Přibyslavice u Třebíče, což je shodou okolností působiště bývalého faráře v Řečkovicích P. Jacka Kruczka. K cíli naše výprava dorazila krátce před devátou hodinou dopolední. Padesát autobusových poutníků doplnilo ještě několik farníků, kteří se dopravili auty. Po uvítání s otcem Jackem byla sloužena v kostele Narození Panny Marie mše svatá za poutníky. Po bohoslužbě nám otec Jacek řekl pár slov o historii poutního místa a pozval nás na „malé“ občerstvení do prostor místního obecního úřadu za doprovodu milé paní starostky.
Další zastávkou byl oběd v rodinné restauraci „U Bohouše“ ve vísce Slavětice nedaleko jaderné elektrárny Dukovany. Příjemné posezení v klidném prostředí uchvátilo některé členy výpravy natolik, že se jim ani nechtělo ze Slavětic na další cestu.
O půl třetí nás však čekal v sousedních Dalešicích pan Rudolf Špaček, místní kronikář. V dalešickém kostele sv. Petra a Pavla jsme se dověděli leccos zajímavého z historie kostela, farnosti i městyse Dalešice. Na závěr nás čekala ještě prohlídka dalešického pivovaru, který je spojen nejen s dobrým pivem, ale také s natáčením filmu Postřižiny. Exkurze byla zakončena ochutnávkou a nákupem místních specialit.
I když se skoro nikomu nechtělo, nadešel čas návratu. Před sedmou hodinou nás autobus vyložil u řečkovického kostela. Byl to krásný den. Tak zase příště.

P. Michal Seknička