22 ZŠ Horácké akademie fotoAkademie – jaká byla?

Akademie, to jsou desítky vystoupení, stovky dojmů. A taky stovky hodin nacvičování a plánování organizace. Co tedy „vypíchnout“?
Výsledek jsme viděli, myslím, že stál zato. Co se ale podívat pod pokličku? Do doby, kdy se vše ještě kulo, výheň žhnula, měchy dmýchaly a perlíky tepaly surový materiál scénářů.
A organizátoři vymýšleli, jak změnit spojnici Horácké náměstí 13 – řečkovický pivovar v mraveniště těch, kteří ještě nemají „po“ a míří tam, a těch, co už mají „po“ a hrnou se zpět, aby nabrali síly pro další kolo.
Jak důkladně a do důsledku se plánovalo, svědčí organizační e-mail „Rozmohl se nám tu nešvar…“ Milovník mateřského jazyka z našich řad káral zúčastněné, že píší „Akademie“, a ne pravopisně správně „akademie“. Když už něco děláme, dělejme to pořádně! A ono se to povedlo: navzdory pravopisu pravím, že naše Akademie si velké A zasloužila.

Mgr. Miloslav Tvrz, zástupce ředitelky ZŠ Horácké náměstí

Akademie očima deváťáka ZŠ Horácké náměstí

Naše škola uskutečňuje výroční školní akademii, a to jednou za pět let. Důležité je říct, že se zúčastňuje úplně každá třída. Jak my, deváťáci, tak ti nejmenší prvňáčci. Akademie slouží jako ukázka pro rodiče a přátele školy. Ukazuje, jak to na naší škole funguje i mimo dny otevřených dveří.
Jak to probíhá? Každá třída si připraví krátké vystoupení, ale musí to stát za to. Každý ze sebe vydá to nejlepší. Já jsem tuto akci zažila podruhé, poprvé ve třetí třídě. Princip je však stále stejný. Vymyslet, nachystat kulisy, předvést. A to je vše. Přijďte příště sami zjistit, jaké to je, když se sejde celá škola a všichni dělají něco, co má smysl. Bohužel už bez nás, ale určitě to bude stát za to.

Kadlíčková Alena, žákyně 9. B