Domovnické minimum nabízí klíč ke spokojenému bydlení

V září odstartuje už pátý ročník vzdělávacího programu Městské policie Brno, který nese název Domovnické preventivní minimum. Otevírá se pro širokou veřejnost a pro účastníky je bezplatný. S ohledem na limitovanou kapacitu je vhodné se co nejdříve rozhodnout a podat přihlášku.

Osm zkušených lektorů ze šesti institucí přiblíží během tří měsíců v patnácti výukových blocích praktické informace, ze kterých mohou čerpat zejména domovníci, nájemníci, vlastníci i správci bytových domů, členové společenství vlastníků, bytových družstev, ale i obecních bytů.

Jednotlivé předměty i formát výuky Domovnického minima jsou koncipovány tak, aby našly uplatnění u všech, kdo se podílejí na správě bytových domů a záleží jim na bezpečném bydlení. Přednášky se zaměří na elektronické i mechanické zabezpečovací systémy
i požární prevenci a dotknou se rovněž témat často velmi ožehavých. K takovým patří třeba plánování a řízení domovních schůzí a někdy i z toho pramenící konflikty. Účastníci se dále dozvědí, jak se dá těmto nepříjemným situacím předejít, a pokud už k nim přece jen dojde, jak se dají efektivně zvládnout. Zmíněná problematika se bude probírat skutečně v obsáhlém kontextu, a tak dojde řeč i na psychická onemocnění a sousedské vztahy i spory, které v domech s více bytovými jednotkami nezřídka hrají podstatnou roli.

Výuka tohoto programu bude probíhat od 1. září do 14. prosince 2022, a to každou středu od 15 do 18 hodin. Místem konání budou prostory Areálu dopravní výchovy a vzdělávání na Bauerově ulici 7. Garantem a realizátorem programu je statutární město Brno – Městská policie Brno. Maximální počet účastníků je 25 osob. Přihlášky posílejte na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Podrobné informace o rozvrhu a organizaci programu jsou zveřejněny na www.mpb.cz.

Pavel Šoba, Městská policie Brno