Zapojte se do soutěže o praktické dárky a odpovězte na soutěžní otázku.

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA č. 15:
Při používání dohledových kamerových systémů se záznamem musíte respektovat soukromí nájemníků i návštěvníků domu.
Víte, které zákony upravují ochranu osobních údajů, a znáte význam pojmů „souhlas“, „srozumitelnost“ a „dobrovolnost“?
Odpověď zašlete do 14 dnů Preventivně informačnímu oddělení Městské policie Brno na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Správné odpovědi budou slosovány a výherci informováni o výhře a způsobu jejího předání. Vyhrát můžete praktické dárky na údržbu bytu, knížku příběhů TŘETÍ STRANA BARIKÁDY a užitečnou brožurku ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení.
Správné odpovědi na soutěžní otázku najdete v příštím čísle zpravodaje nebo na webových stránkách Městské policie Brno: https://www.mpb.cz/doma-neni-nuda/pro-seniory/.

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO ČÍSLA:
Do vaší domácnosti, ale i auta či garáže doporučujeme instalovat „Práškový hasicí přístroj ABC“, kterým je možné hasit pevné látky, kapaliny, plyny, elektřinu apod.
• Práškový hasicí přístroj 6 kg - P6Th - nejvhodnější hasicí přístroj do novostaveb rodinných domů. Obsahuje 6 kg hasicího prášku ABC. Rodinné domky musí být dle vyhlášky č 23/2008 Sb. vybaveny alespoň jedním hasicím přístrojem o hasicí schopnosti 34A.
• Práškový hasicí přístroj 2 nebo 6 kg – P6Te – vhodný do domácností i garáží. Obsahuje 2 nebo 6 kg hasicího prášku ABC. Stavby garáží musí být vybaveny hasicím přístrojem o hasicí schopnosti 183B.
• Práškový hasicí přístroj 1 až 2 kg – PR1e – PR2e – určený zejména jako výbava osobních automobilů. Obsahuje 1 a 2 kg hasicího prášku ABC. Prozatím není povinnost mít ve výbavě osobního auta hasicí přístroj, ale zvyšuje se tím možnost začínající požár v zárodku uhasit.
Je váš dům BEZPEČNOU ADRESOU?
Ve spolupráci s odborníky jsme přehledně definovali ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení. Pokud se ve vašem domě podaří základní doporučení realizovat, je možné od brněnské městské policie získat certifikát a označení domu logem BEZPEČNÁ ADRESA. Pro splnění podmínek certifikace není nutné, aby dům byl vybaven všemi zabezpečovacími systémy (mechanické, elektronické, dohledové), ale aby ty, které v domě jsou, odpovídaly základním doporučením.
Základní doporučení pro BEZPEČNOU ADRESU najdete na webových stránkách Městské policie Brno www.mpb.cz. V tištěné podobě je můžete získat v sídle Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno na ulici Bauerova 7 (areál Riviéra – vedle koupaliště).
Více informací o zapojení do projektu a získání certifikátu:
str. Luboslav Fiala
tel: 548 210 035
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.