29 fotoOslavy 100 let orelského sletu v Brně. Sobotní program bude v Řečkovicích!
V sobotu 25. 6. 2022 proběhne v Řečkovicích sportovní událost celorepublikových rozměrů. Všichni orli si budou připomínat 100 let od orelského sletu, který proběhl v roce 1922 v Brně. Proto Orel Řečkovice pro širokou veřejnost pořádá na Horáckém náměstí sportovní den.
Těšit se můžete na běžecké závody, kterých se může zúčastnit úplně každý. Poběží se na 400 metrů dlouhém okruhu a každému účastníkovi se bude měřit čas profesionální časomírou. Výsledky pak najdete na internetu a můžete se porovnávat se sportovci z celé republiky. Zároveň se při tomto závodu budeme snažit dosáhnout rekordu v co největším počtu štafetových závodníků.
Kromě závodů je pro děti připraveno dopravní hřiště, sportovní disciplíny, loutkové divadlo a skákací hrad. V předprázdninovém čase tak můžete prožít krásnou sportovní sobotu na „domácím hřišti.
Florbal Orel Brno Řečkovice má další medaili z orelské florbalové ligy, tentokrát bronzovou!
Na florbalové finále 30. 4. 2022 se sjelo do kuřimské sportovní haly 8 nejlepších týmů orelské florbalové ligy v kategorii starších žáků (ročníky 2007-2008), které se letos zúčastnilo více než 20 týmů z celé Moravy.

Řečkovičtí florbalisté nejprve porazili ve skupině Boskovice 1:0, poté prohráli s Nivnicí 2:4, ale v posledním zápase ve skupině porazili Slavičín 3:0. Ve čtvrtfinále narazili na rychlonohé Šlapanice. Klíčové utkání sezóny 2021/2022 kluci zvládli skvěle a vyhráli 5:0. V semifinále je tak čekal suverén turnaje Orel Uherský Brod, který naše hráče porazil 6:1. Ve druhém semifinále prohrály Ivančice, a tak řečkovické hráče v boji o bronz čekal již tradiční rival. Ve férově hraném utkání, kde bylo vidět mnoho výborných zákroků brankářů, rozhodla jedna branka našeho Vojty Balouna, a vítězství 1:0 jsme udrželi i při hře bez brankáře našeho soupeře.

Nejlepším útočníkem turnaje se stal náš dlouhodobě nejlepší hráč Jéňa Vrašťák. Jediný brankář na turnaji vychytal pětkrát nulu, a to náš brankář Kuba Herálecký, který nás opět dovedl svými čarovnými kousky v brankovišti k medailovému umístění. Mezi další hráče, kteří bronzové medaile ve finálovém turnaji, vybojovali patří: Baloun Vojtěch, Bařák Matěj, Hadra Adam, Chajda David, Chovanec Matěj (kapitán), Juránek Aleš, Ondráček Štěpán, Lukáš Petr, Roháček Erik, Škrob Jiří, Vašíček Štěpán, Zavřel Jakub.

V řečkovické orelské jednotě se florbalu věnuje přes 65 dětí ve čtyřech věkových kategoriích a florbal zde má téměř dvacetiletou tradici.

Za florbalovou sekci kategorie starších žáků Orla Brno-Řečkovice trenéři: Jiří Škrob, Marek Hadra, Martin Bařák, Martin Chovanec, Milan Krejzlík

S orelským pozdravem Zdař Bůh
Petr Bořecký – starosta jednoty