Pokračuje projekt Bezpečná adresa

BEZPEČNÁ ADRESA
Navazuje na řadu projektů, které brněnská městská policie realizuje již od roku 2009. V útlé, ale věcně a srozumitelně napsané příručce definuje přehledně sestavená ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení. Tematicky se ve svých doporučeních zaměřuje na nejčastější problémy v bytových domech: mechanické zábranné prostředky, elektronické poplachové systémy, dohledové kamerové systémy, požární prevenci, sociální prevenci, režim a organizaci.
Pokud se v domě podaří zrealizovat všechna základní doporučení, je možné od brněnské městské policie získat certifikát a označení domu logem BEZPEČNÁ ADRESA. Pro splnění podmínek certifikace není nutné, aby dům byl vybaven všemi zabezpečovacími systémy (mechanické, elektronické, dohledové), ale aby ty, které v domě jsou, odpovídaly základním doporučením. Vedle mechanických, elektronických a dohledových systémů by neměly být podceněny ani opatření v sociální prevenci, režimu a organizaci života v bytovém domě.
KDO SE NA PROJEKTU PODÍLÍ
Na projektu, kromě městské policie, spolupracují specialisté z Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy Policie ČR, Hasičského záchranného sboru JMK, Městské policie Brno, Asociace zámkových a klíčových služeb ČR, Asociace technických bezpečnostních služeb ČR a organizace Práh Jižní Morava. Finančně program podporuje statutární město Brno.
KDE SE MŮŽETE PŘIHLÁSIT A KDE HLEDAT VÍCE INFORMACÍ
Základní doporučení pro BEZPEČNOU ADRESU najdete na webových stránkách Městské policie Brno www.mpb.cz. V tištěné podobě ji můžete získat v sídle preventivně informačního oddělení Městské policie Brno na ulici Bauerova 7, (areál Riviéra - vedle koupaliště). Více informací o zapojení do projektu a získání certifikátu získáte na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Zda a jak moc je bytový dům bezpečný, záleží zejména na lidech, kteří v něm bydlí. Zámky, mříže nebo alarmy a kamery jsou důležitým, ale jen podpůrným opatřením. Spojte tedy moderní zabezpečovací technologie a svoji pozornost, ohleduplnost a solidaritu a vytvořte ze svého domu BEZPEČNOU ADRESU.