17 logoPo dvou letech, kdy sbírka kvůli covidu probíhala v náhradním zářijovém termínu, to vypadá, že letošní druhá květnová středa bude opět patřit kvítku měsíčku lékařského. Již 26. ročník sbírky Český den proti rakovině, v našem podvědomí zapsaný spíš pod názvem Květinový den, proběhne ve středu 11. května 2022. Hlavní téma je prevence nádorů děložního čípku a varlat a barva stužky je tentokrát fialová. Výtěžek této sbírky je určen na boj proti rakovině, na nádorovou prevenci, na zlepšení kvality života onkologických pacientů, na podporu onkologické výuky a výzkumu a na vybavení onkologických center.
Dobrovolníci budou v tento den v ulicích nabízet k zakoupení kytičky v minimální hodnotě 20 Kč. V naší městské části je můžete potkat např. na konečné tramvaje č. 1, v obchodním středisku Vysočina a u Billy na Podpěrově ulici. I v letošním roce chceme zajistit prodej u hypermarketu Globus. Prodávající musí být starší 18 let (v případě dvojice musí tuto podmínku splňovat aspoň jeden z nich) a je povinen mít u sebe průkaz opravňující k prodeji. Číslo na průkazu musí být shodné s číslem na výběrčím vaku.
Na pevných prodejních místech můžete kytičku zakoupit od středy 11. 5. do neděle 15. 5. 2022.
Sbírku můžete také podpořit zasláním dárcovské DMS (E-kytička) nebo zasláním příspěvku na sbírkový účet.
Více informací ohledně sbírky i možností finančního příspěvku najdete na www.cdpr.cz.
Každý z nás se v životě může dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc od druhých. Zkusme si odříct něco dobrého a věnujme aspoň 20 Kč na dobrou věc. Za každý váš finanční dar moc děkujeme.
Kateřina Svobodová