V Mokré Hoře byla otevřena nová hudební kavárna s barem v jednom

V neděli 17. 10. 2021 byl otevřen nový podnik v Mokré Hoře, který v sobě elegantním způsobem zahrnuje hudební kavárnu, bar, ale také prostor pro komunitní aktivity. Slavnostní otevření proběhlo za účasti majitelky Adély Štrublové, starosty městské části Marka Viskota a také za velké účasti nejen místních.
Co Vás přivedlo k otevření Vašeho podniku právě v této lokalitě?
Samozřejmě jeden z hlavních důvodů je, že bydlím s rodinkou na Mokré Hoře a chybí nám zde nějaké příjemné místečko, kde bychom se potkávali. Nabízel se prostor bývalé Hospůdky Na Mokecu – a dle mého je to velice pěkný prostor. Jen to chtělo trochu citu a ženské ruky.

Jak jste se dostala k této aktivitě Vy osobně?
Řekla bych to jednoduše. Mám ráda výzvy, ráda dělám něco pro lidi a mám ráda lidi. Momentálně jsem i trochu mimo svůj obor, ale od té doby, co budujeme hudební Kavárnu, se to zdá jako životní sen. Spojila jsem věci, které mám ráda: kávu, sweet bary, drinky, hudbu a děti. No prostě všechno. Typická žena, která chce vše, a nejlépe hned, že.
Na co se mohou těšit hosté?
Důležité pro nás bylo, aby si zde našly své místečko všechny věkové kategorie. Maminky s dětmi mohou přijít do salonku s dětským koutkem na kafíčko a zákusek. Ostatní pak i na víkendové akce, jako jsou např. karaoke párty, diskotéky, country, koncerty, Halloween párty (již brzy a také Dětský halloween), Mikulášská, Vánoční večírek pro všechny, Silvestr, Stand up a jiné. Z naší nabídky se mohou hosté těšit na výbornou kávu od CoffeLife, horké čokolády, vínečko ze sklepů z jižní Moravy, na různé druhy piva (i naše oblíbené Jehnice), domácí limonády, koktejly. Dále se mohou těšit ,,prozatím“ na studenou kuchyni, domácí sýry, bagety, kanapky a toasty.
Jak hodnotíte nabídku a úroveň ostatních podniků?
Nejsem náročná. Máme zde cukrárny, restaurace, pizzerie. Sama rozjíždím svůj první podnik, a už teď vím, že je to ohromná super výzva, ale asi bych si nedovolila hodnotit jiné podniky. Každý dělá, jak nejlíp umí.
Prozradíte ještě nějaké zajímavosti či speciality, na které se mohou potenciální návštěvníci těšit?
Naše hudební kavárna se může pochlubit i krásným plánem a rádi přivítáme všechny muzikanty a hudebníky, aby nás potěšili svými líbivými tóny. Dále se u nás budou hrát i deskové hry a na jaře bychom rádi zrekonstruovali a rozšířili zahrádku.
Moc se těším na všechny a jsem ráda, že mohu nabídnout nové místo, kde se můžeme scházet a prostě být happy. 😊

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí do rozjezdu.
Filip Hrůza
místostarosta