Každý rok se v České republice s duševním onemocněním setká asi každý pátý člověk. I přesto je o něm často složité mluvit. Kam se obrátit pro pomoc? Co nemoc znamená? Jak ovlivní moji životní úroveň?
Pokud si vy nebo někdo z vašich blízkých tyto a další otázky kladete, můžete kontaktovat tým Centra duševního zdraví PN Brno, ve kterém spojujeme zdravotní a sociální péči do jedné bezplatné a snadno dostupné služby. V případě, že vy nebo někdo z vašich blízkých potřebujetete naši podporu, navštívíme vás přímo u vás doma. Patří k nám sestry, psychologové a psychiatři, sociální pracovníci nebo také pracovnice, která sama prošla těžkým duševním onemocněním.
S čím vším vám můžeme pomoci? Ze začátku zmapujeme potřeby klienta, jeho zdravotní stav a domluvíme se na spolupráci. Věnujeme se klientům, kteří mají diagnózu schizofrenie - psychózy, poruchy nálad - mánie nebo těžká deprese. Pomůžeme vám se zlepšením psychického a fyzického zdraví, hledáním práce, bydlení, zařízením sociálních dávek, poskytujeme psychoterapii a rodinná setkání a zlepšení vztahů s okolím.
Obrátit se na nás můžete, pokud vy nebo vaši blízcí potřebujete naši podporu a jste z městských částí Komín, Žabovřesky, Královo Pole, Ponava, Medlánky, Řeckovice, Ivanovice, Mokrá Hora, Jehnice, Ořešín, Útěchov, Sobešice, Lesná, Husovice, Černá Pole, Zábrdovice, Obřany, Maloměřice. Buď se s vámi setkáme a situaci zmapujeme nebo vám předáme kontakt na jinou vhodnou službu.
Včasná podpora a pomoc může zásadně zlepšit, nebo i zachránit život. Neváhejte nás kontaktovat přes e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonním čísle 737 390 737.
Barbora Suchyňová