14 Revitalizace foto 2Pondělí 24. května bylo typickým květnovým dnem tohoto roku. Chladno se zataženou oblohou. V srdci naší městské části se navzdory lehkému deštíku konalo otevření zrekonstruovaného Palackého náměstí. Naprostá většina stavebních prací se odehrála už na podzim loňského roku, na jaře bylo třeba dokončit výsadby, trávník a chodníčky uvnitř parku.
Slavnostního otevření se společně se starostou Markem Viskotem zúčastnila primátorka statutárního města Brna Markéta Vaňková a náměstek primátorky Jiří Oliva. Nechyběl autor celého projektu architekt Zdeněk Sendler, který ve svém proslovu vyzdvihl zejména to, jak se vedení městské části podařilo časově navázat rekonstrukci parku na předcházející městskou opravu silnice před kostelem. Doprovodný program pro děti zajišťovalo v průběhu odpoledne divadlo Kejkle.
Celková revitalizace Palackého náměstí s parkem je významnou investicí do veřejných prostranství v naší čtvrti - a dnešní téměř každodenní davy lidí v něm jsou tou nejlepší vizitkou a dokladem, že se komplexní revitalizace tohoto veřejného prostoru mimořádně povedla. A není v této době rozhodně jediná. Ještě letos se uskuteční revitalizace Nového náměstí a na podzim začnou také práce v parku na Horáckém náměstí. Přejeme vám všem hezké a příjemné nadcházející letní, ale i další chvíle, strávené nejen v těchto revitalizovaných parcích.
Filip Hrůza
místostarosta

14 Revitalizace foto 4