Velké putování za poznáním Knihovny Jiřího Mahena
Cesta je cíl. A nejlepší je podniknout takové cesty, které jsou nejen zábavné, ale i obohacující. A přesně takové jsou cesty, které vedou do Knihovny Jiřího Mahena. Proto si v rámci oslav stoletého výročí knihovna připravila velkou poznávací hru s názvem Velké putování za poznáním Knihovny Jiřího Mahena.
V rámci hry musí soutěžící navštívit alespoň 12 poboček, a to v době od 1. 6. do 30. 9. 2021, splnit v každé úkol a získat za něj symbolický znak. Ten mu bude následně vlepen do osobního průkazu, který si může založit v jakékoli z poboček nebo jej stáhnout na webu knihovny. Každý, kdo průkaz odevzdá, získá malý dárek a bude mít šanci vyhrát větší cenu. Mezi odevzdanými průkazy se bude losovat v době od 4. 10. – 10. 10. 2021 a bude vybráno 5 výherců. Cílem hry je seznámit veřejnost se všemi pobočkami knihovny a jejich bohatým fondem a pestrou činností.

Postrádáme vás i s našimi knihami
Milí čtenáři, dveře Knihovny Jiřího Mahena jsou opět otevřeny, proto vás zveme, abyste zavítali do našich prostorů a vybírali si literaturu přímo z našich polic. Také vás chceme požádat, abyste vrátili všechny knihy, u nichž vypršela výpůjční lhůta, jelikož výpůjčky již automaticky neprodlužujeme a od května se znovu účtují sankční poplatky za nevrácené knihy. Čím dříve tedy budou knihy opět doma v knihovně, tím méně vás to bude stát. Proto knihy, prosím, vraťte co nejdříve. Ústřední knihovna a všechny pobočky jsou otevřené ve standardních otevíracích hodinách, pro více informací se podívejte na web KJM. Těšíme se na vás!

Mgr. Jana Vyklická
tisková mluvčí
Knihovna Jiřího Mahena