11 Biskupský dvůr dobude Napoleon K letním brněnským večerům už dvanáct let neodmyslitelně patří divadelní open-air představení z dílny Městského divadla Brno odehrávající se v romantickém prostoru Biskupského dvora. Kromě známých stálic z repertoáru MdB je pro vás připravena i jedna novinka!

Podobně jako se tomu stalo tradicí už v uplynulých divadelních sezónách, i letos je touto premiérovou inscenací hra napsaná přímo na míru městu Brnu. Byť tématem a podstatnou postavou nového kusu autorského týmu hudebního skladatele Karla Cóna a scenáristů Stanislava Slováka, Jana Šotkovského a Petra Štěpána bude Napoleon Bonaparte, hlavní pozornost bude soustředěna na Winstona Churchilla. Že spolu podle vás životní osudy těchto velikánů vůbec nesouvisí? Přijďte se přesvědčit o omylu! Historická freska Napoleon aneb Alchymie štěstí plná neuvěřitelných historických situací se bude ve zpěvoherním hávu točit od 29. 5. do 4. 6. a dále od 8. do 11. 7. 2021.
Po loňském úspěšném převedení do plenéru se pod širým nebem zalíbilo i romantické komedii Zamilovaný Shakespeare. Se slovutným dramatikem v podání Dušana Vitázka budete moci prožít příjemné večery v dobré společnosti od 6. do 9. 6. 2021.
Na programu nechybí ani loňská novinka, oblíbená muzikálová pohádka O statečném kováři s nadčasovou hudbou Petra Ulrycha, díky níž strávíte kouzelné letní večery s celou rodinou v období od 11. do 13. 6. a dále od 2. do 6. 7. 2021.
Pod Petrovem má své výsostné místo i brilantní Molièrova komedie Lakomec v titulní roli s Boleslavem Polívkou. Neváhejte, letos jsou v plánu pouze tři reprízy od 15. do 17. 6. 2021.
Na návrat pod věže katedrály sv. Petra a Pavla se těší i stará známá stálice, kterou je již po několik sezón legendární český muzikál Noc na Karlštejně. Přijďte se pobavit a zanotovat si známé písně Karla Svobody v termínu od 19. do 24. 6. 2021.
Také slavní Tři mušketýři budou i letos veršovat, zpívat, tančit, šermovat, řádit a bavit vás pod noční oblohou v čase od 26. do 30. 6. 2021. Máte se na co těšit!
Produkce představení MdB na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea se uskuteční od 29. 5. do 11. 7. 2021 se začátky vždy ve 20.30 hodin a za každého počasí.
Vstupenky jsou v prodeji v pokladnách na Lidické ulici 16 či online na www.mdb.cz.

Kateřina Vižďová
tisková mluvčí MdB