17 ŠD obrázek 2Děti 1. B školní družiny se zapojily do výtvarné soutěže, kterou vyhlásil Památník národního písemnictví v Praze.
Téma práce znělo „Vytvoř si svou značku ex libris“.
Práce dětí ze školní družiny se bohužel mezi tři vybrané v Karantéňanově výzvě nedostaly, ale porotu velmi zaujaly. Ocenila, že jsme přijali výzvu a vytvořili s žáky vlastní knižní značku! Proto se rozhodla, že děti ocení volnou vstupenkou do letohrádku Hvězda v Praze. Úspěch našich prvňáčků nás těší o to více, protože porota vybírala z prací více věkových kategorií a konkurence byla velká.
Výtvarná soutěž "Namalujte Jeseníky"
V lednu a únoru jsme se přihlásili do výtvarné soutěže „Namalujte Jeseníky“, kterou vyhlásila facebooková stránka „Jesenické návraty“. Do soutěže děti malovaly obrázky na téma „Zima“. Organizátoři soutěže nakonec odměnili 20 dětí, mezi kterými byly i tři děti z naší školní družiny.
Adopce ZOO Brno
Ani letos jsme nezapomněli na naši již tradiční akci Adopce ZOO. Děti v hlasování vybraly leskoptev tříbarvou, na její chov jsme přispěli finanční částkou. Díky této akci se seznamujeme s málo známým exotickým zpěvavým ptákem, zjištěné informace využijeme při výtvarné tvorbě plakátu a vědomostní soutěži.
Mgr. Pavlína Dubanská

17 ŠD obrázek 3