Zapojte se do soutěže o praktické dárky a odpovězte na soutěžní otázku.
SOUTĚŽNÍ OTÁZKA č. 2:
U oken přízemních bytů a domů mohou pachatelé využít otevřené ventilace.
Víte, jak můžete zabezpečit pootevřená okna svých bytů?
Odpověď zašlete do 14 dnů Preventivně informačnímu oddělení Městské policie Brno na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Správné odpovědi budou slosovány a výherci informováni o výhře a způsobu jejího předání. Vyhrát můžete praktické dárky na údržbu bytu, knížku příběhů TŘETÍ STRANA BARIKÁDY a užitečnou brožurku ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení.
Správné odpovědi na soutěžní otázku najdete v příštím čísle zpravodaje nebo na webových stránkách Městské policie Brno https://www.mpb.cz/doma-neni-nuda/pro-seniory/.

SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ Z MINULÉHO ČÍSLA:
RC třída vyjadřuje odolnost produktu vůči pokusům o jeho násilné překonání.
Je definována číslem RC 1 - RC 6. Pro byty a domy se doporučuje minimálně RC třída 3 a 4.
Je váš dům BEZPEČNOU ADRESOU?
Ve spolupráci s odborníky jsme přehledně definovali ZÁKLADNÍ DOPORUČENÍ pro bezpečné bydlení. Pokud se ve vašem domě podaří základní doporučení realizovat, je možné od brněnské městské policie získat certifikát a označení domu logem BEZPEČNÁ ADRESA. Pro splnění podmínek certifikace není nutné, aby dům byl vybaven všemi zabezpečovacími systémy (mechanické, elektronické, dohledové), ale aby ty, které v domě jsou, odpovídaly základním doporučením.
Základní doporučení pro BEZPEČNOU ADRESU najdete na webových stránkách Městské policie Brno www.mpb.cz. V tištěné podobě ji můžete získat v sídle Preventivně informačního oddělení Městské policie Brno na ulici Bauerova 7, (areál Riviéra - vedle koupaliště).
Více informací o zapojení do projektu a získání certifikátu:
str. Luboslav Fiala
Tel: 548 210 035
e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..