Současná nepříznivá situace nedopadá negativně pouze na občany, ale také na místní podnikatele a firmy tvořící síť soukromých služeb potřebných pro zajištění kvalitního života v městské části. Bez všech těchto podnikatelů a firem poskytujících nejrozličnější služby našim spoluobčanům, od prodeje základních potravin přes gastronomii, kavárny a cukrárny, řeznictví až po hodinářství, opraváře a mnoho dalších, by městská část nemohla fungovat. Moc dobře si uvědomujeme, pod jakým tlakem v letošním roce tito lidé, naši sousedé a známí, jsou, a stejně jako ostatním lidem jim chceme pomáhat tuto situaci zvládnout.
Bohužel z pohledu konkrétních forem pomoci jsou možnosti městské části opravdu velmi omezené. V případech, kde podnikatelé či firmy jsou v nájmu u městské části, jsme se snažili umožnit odpuštění části nájmu, nicméně tato forma pomoci je omezena pouze na situace, kde existuje nájemní vztah mezi městskou částí a podnikatelským subjektem. V ostatních případech to možné není. Proto jsme hledali další potenciální možnosti a formy, jak bychom mohli pomoci i ostatním místním živnostníkům a podnikatelům, a proto aktuálně přicházíme na základě schválení radou městské části s možností jednorázové bezplatné inzerce pro subjekty s místem provozování podnikání v městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. Jedná se o inzerci ve zpravodaji ŘEČ v číslech leden až duben 2021 s měsíčním nákladem téměř 8000 výtisků. Tato jednorázová inzerce je omezena velikostí inzerátu maximálně ¼ stránky (tj. velikost maximálně 90 x 130 mm). Pokud bude inzerát většího rozměru, odečte se od celkové ceny inzerce částka odpovídající ¼ stránky inzerce dle obvyklého ceníku ŘEČ (dle aktuálního inzertního ceníku zpravodaje ŘEČ jde až o 8190 Kč bez DPH). Svoje návrhy na inzerci za předpokladu výše uvedených podmínek prosím zasílejte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do uzávěrky pro dané číslo. V e-mailu prosím uvádějte informaci, že žádáte o využití tohoto voucheru, a místo provozování podnikání.
V pomoci místní ekonomice chceme ale jít dále a i přes své omezené možnosti být maximálně nápomocni. Ať už tedy tuto možnost jednorázové bezplatné inzerce ve zpravodaji ŘEČ využijete nebo ne, budeme také moc rádi, když nám dáte vědět aktuální informaci o Vašem podnikání v naší městské části (zejména služby přímo občanům, maloobchod). Připravujeme aktuální ucelený přehled těchto soukromých služeb v naší městské části, který bychom následně rádi zveřejnili online či offline. Zdá se to možná nepochopitelné a určitě to znáte také, ale kolikrát narážíme na dotazy spoluobčanů, kteří poptávají určitou službu a nevědí třeba o tom, že ji mohou najít přímo v městské části a nemusí kvůli tomu třeba do centra a podobně. Zašlete nám prosím tuto informaci na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. v následujícím formátu: 1) název firmy či provozovny; 2) adresa provozovny v městské části; 3) všechny aktuální kontakty (telefony, e-maily, www a jiné); 4) oblasti podnikání, resp. poskytované služby (cca 5-10 klíčových slov); 5) krátký popis podnikání, historie či přednosti (max. 100 slov).
Filip Hrůza, místostarosta