08 Brno Šalinou fotoLidé mohou opět křižovat Brno městskou hromadnou dopravou z pohodlí domova. V prodeji je totiž druhé vydání hry Brno Šalinou, která byla hitem loňských Vánoc. Společenská hra, jejímž autorem je DPMB, přináší oproti první verzi několik vylepšení.

„O hru Brno Šalinou byl loni obrovský zájem, během měsíce se prodalo všech 2000 kusů, které jsme měli k dispozici. Mnoho lidí se nás dotazovalo, kdy hra bude opět dostupná, proto jsme připravili druhé vydání. V něm reflektujeme některé nápady a připomínky hráčů, jinak je hra stejná,“ vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.
Podstatou hry, která má nejenom bavit, ale i popularizovat městskou hromadnou dopravu, je přepravit se v co nejkratším čase z jednoho místa na druhé. Cestu hráčům mohou urychlit nebo prodloužit různé faktory, čekají na ně zpoždění i expresní linky, výluky i posilové vozy, kapsáři, zapomenuté tašky nebo maminky s kočárky. Hra je určena pro 2–6 hráčů starších 10 let.
Hra je v prodeji v Informační kanceláři DPMB na Novobranské 18 nebo v e-shopu dopravního podniku eshop.dpmb.cz. Cena zůstává stejná jako loni - 444 Kč.

Mgr. Hana Tomaštíková
tisková mluvčí DPMB, a. s.