09 Novinky v MdB foto 1 1Podzim v divadle bývá obvykle časem velkých příprav na prosincový vánoční maraton. Letos je ale vše jinak. Po nucené pauze divadlo pomalu ožívá zkouškami a stále připravuje nové inscenace, které po otevření divadel spatří světlo světa. Vy se již nyní můžete těšit na nádherné tituly. Prakticky hotovy jsou již dvě inscenace – komedie Yasminy Rezy Bella Figura, kterou připravuje režisér Mikoláš Tyc, a nádherný muzikál Pretty Woman, který asi nemusíme blíže představovat. Uprostřed koronavirové pauzy jsme také zahájili zkoušky na komedii Světáci, ve které se můžete těšit na Michala Isteníka, Jakuba Uličníka a Petra Halberstadta v hlavních rolí fasádníků, kteří chtějí zažít velký svět noční Prahy.

Pozadu ale nezůstáváme ani v online prostoru sociálních sítí. Režisér Petr Gazdík již dlouho chystal projekt, který chtěl přirozeně začlenit do našeho programu a vyplnit tak mezeru v uvádění komorního programu s využitím našeho úžasného Divadelního klubu. Koronakrize vše uspíšila, a tak nyní můžete na našem YouTube kanále vidět každou sobotu nový díl naší talk show s názvem MdB Klub. Trojice moderátorů Jana Musilová, Barbora Goldmannová a Jonáš Florián si postupně budou zvát své hosty a ptát se jich nejen na divadelní život. Pilotní díl představil trojici moderátorů a dále pozvání do našeho Klubu přijali například Hana Holišová, Robert Jícha, Ladislav Kolář a mnozí jiní.
Další online novinkou je AktrŠéf Městský – obdoba slavné kuchařské show, ovšem v divadelním provedení. Díky ní zjistíte, jak jsou naši herci pohotoví a jak dokážou zvládnout jednu z nejtěžších hereckých disciplín – improvizaci. Sledujte náš facebookový profil či stránky divadla www.mdb.cz, kde najdete informaci s odkazem.
A pokud si zoufáte, že nemůžete svým blízkým jako vánoční dárek koupit vstupenky do našeho divadla, pak se nemusíte bát! Od úterý 24. listopadu na našich stránkách můžete zakoupit speciální Dárkový poukaz v ceně 400 nebo 700 kč, který je na rozdíl od toho tradičního platný celých 12 měsíců a který nově budete moci uplatnit i v online nakupování. Nezapomeňte tedy navštívit e-shop Městského divadla Brno!

Kateřina Vižďová
tisková mluvčí MdB