15 ZS Horácké fotoV červnu jsme končili deštěm, ale přesto jsme se zvládli slavnostně rozloučit s našimi absolventy se vším, co k tomu patří. Nechyběly vzpomínky, poděkování, slzy, objetí…, prostě každoroční krásný okamžik pro všechny. Rozloučení bylo obohacené o dobrý pocit velkého úspěchu, protože čtvrtina našich žáků bude pokračovat na čtyřletých gymnáziích a dvě třetiny na odborných školách s maturitou. Také výsledky našich deváťáků v celostátních přijímacích zkouškách byly nad republikovým průměrem, tradičně lepším v matematice.
Nový školní rok jsme také začali uplakaným deštivým ránem. My učitelé jsme se těšili na naše žáky v běžné výuce a budeme se snažit být jim oporou v opětovném naskočení do běžného školního života. Jsme připraveni je podporovat a věřím, že vše společně zvládneme. Chceme dále pokračovat v otevřeném přístupu k veřejnosti. Máme naplánovanou řadu akcí, které naleznete v kalendáři na našem školním webu a na které budeme ještě jednotlivě upozorňovat přes webové i facebookové stránky.
Pokud by se stalo, že budeme nuceni přejít na distanční výuku, budeme využívat našich zkušeností a připomínek z dotazníkového šetření z předchozího období. Doufáme, že pokud nastane vzdělávání distanční formou, bude se jednat jen o období krátké karantény.
Přeji všem příjemný a pohodový školní rok, plný zážitků a dobré nálady.
Ivana Melichárková, ZŠ Horácké náměstí