Krize může dopadnout na psychiku mladých. Na koho se obrátit?
Koronavirová krize způsobila řadu problémů, kterým budeme muset v blízké budoucnosti čelit. Jednou z nich je i dopad izolace a narušení každodenního života mnoha lidí.
Mezi ohrožené skupiny v tomto ohledu patří i studující. Nejasnosti ohledně návratu do škol a v požadavcích na ukončení ročníků zhoršují už tak zvýšenou hrozbu psychických obtíží způsobených změnou denního režimu i omezením kontaktu s přáteli a volnočasových aktivit. Většímu riziku jsou vystaveni mladí lidé, kteří se již setkali s vážnějšími duševními potížemi, ale i u ostatních může aktuální situace psychické potíže vyvolat.
V organizaci Práh jižní Morava pomáháme mladým lidem, kteří se s psychickým trápením setkávají poprvé, ale zatím se nedá říct, že by trpěli duševním onemocněním. Nabízíme podporu při zvládání psychických potíží. Školákům a studujícím s psychickými obtížemi také individuálně a systematicky pomáháme zvládat školu.
Na Tým včasné podpory se mohou obracet sami mladí lidé, kteří si se svým trápením a bolestí na duši nevědí rady, ale také jejich kamarádi, rodiče, učitelé apod. Volejte na 604 191 035 v pracovních dnech mezi 9-17 h. nebo pište na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Mgr. Martin Novák