Bude to již rok, kdy bez zvlášť velké pozornosti došlo v naší řečkovické sokolské jednotě k symbolickému předání štafetového kolíku. Jak dokládá přiložený snímek, jedná se o generační výměnu starostů v nejstarším řečkovickém občanském spolku, založeném již v roce 1900. Novým starostou byl zvolen Marek Gut, který vystřídal Jiřího Růžičku, který úspěšně vedl sokolskou jednotu v podstatě od obnovení České obce sokolské v 90. letech minulého století. Déle sloužícím starostou zdejšího Sokola byl pouze Josef Minařík, který jej vedl od vzniku sokolské jednoty celých 30 let. Vůbec jako první řečkovický občan a sokolský činovník vykonává Jiří Růžička již třetí volební období funkci starosty jedné ze dvou brněnských žup, a to Sokolské župy Dr. Jindry Vaníčka.
Závěrem vyslovujeme velké poděkování všem našim aktivním činovníkům, cvičencům a sportovcům všech věkových kategorií, kteří svojí příkladnou činností mají zásluhu na šíření dobrého jména Sokola a takto reprezentují naši městskou část, město Brno, Jihomoravský kraj i Českou republiku.
Všem složkám sokolské jednoty přejeme pevné zdraví a do dalších let hodně sokolského nadšení při jejich záslužné, tolik potřebné veřejně prospěšné činnosti.
Sokolky a sokolové z Řečkovic