12 Výstava Havlíková foto 2 1Lenka Havlíková
V říjnu v Galerii Na radnici přivítáme výtvarnici paní Lenku Havlíkovou. Paní Lenka je absolventkou brněnské konzervatoře a působila jako dlouholetá členka souboru Janáčkovy opery Národního divadla v Brně. Již od dětství se u ní projevoval vedle hudebního nadání výrazný výtvarný talent, cit pro kresbu, šperkařství a umělecký design. Posléze dospěla k automatické kresbě a dnes už zaujímá pevné místo mezi autory pracujícími technikou automatické kresby. Autorka výstavy nám předkládá tzv. harmonizační obrazy. Z pozadí jemné barevnosti vykvétají vesmírné květy, vyvstávají symbolické bytosti, před divákem se otevírají průhledy do snových krajin. A je jen na návštěvníkovi výstavy, aby skryté myšlenky, které jsou v obrazech obsaženy, nalézal, poznával a přijímal.
Z obrazů Lenky Havlíkové tryská obdiv k silám přírody. Úchvatný je její cyklus Živly. Její umění vyvěrá z čistého srdce, zanechává v nás klid, duševní vyrovnanost, inspiruje k meditacím a fantazijním představám.
Výstava bude zahájena vernisáží v pátek 15. listopadu v 17 hodin a potrvá do neděle 24. listopadu 2019. Otevřena pro veřejnost bude každý den od 14 do 17 hodin.
Galerie Na radnici, Palackého nám. 11, Řečkovice.
Na setkání se těší komise kultury a školství RMČ.
Vladislav Musil, předseda komise