23 TAK Hellas MČR fotkaPrvní květnová sobota přinesla nové tituly mistrů České republiky pro naše volnostylaře. V pražské Stromovce se předvedlo 82 mužů a žen, kteří se mezi sebou porvali o cenné kovy. Jedenáctičlenná brněnská výprava v čele se zkušeným trenérem Milanem Žáčkem přivezla sedm medailí.
Titul mistra České republiky obhájil v těžké váze David Švéda, který byl od roku 2011 poražen na mistrovství republiky mezi dospělými pouze jednou. Letos získal již 8. titul, a patří tak k nejúspěšnějším odchovancům TAK Hellas Brno. Tradičně „vyzápasily“ tituly reprezentantky České republiky Lenka Hocková a Adéla Hanzlíčková. „Vyhecovat“ se nechala i trenérka Petra Skalická, která po mateřské odmlce opět oblékla soutěžní dres a vybojovala zlatou medaili. Stříbro bral klubový odchovanec Gurgen Baghdasaryan a Torres Andrés, který v Brně studuje vrámci programu Erasmus. Bronzové medaile získali členové našeho ligového týmu Fedorov Vasilii a Turpal Elmurzaev.
Hned o následujícím víkendu pořádal náš oddíl ve spolupráci s Jihomoravskou oblastní komisí zápasu turnaj oblastních družstev mládeže. Šlo o netradiční turnaj, kde se o titul mistrů republiky družstev utkali nejlepší chlapci z jednotlivých oblastí. Netradiční byl turnaj především koncepcí týmové soutěže, která v mládežnických kategoriích utužuje kolektiv. Tým Jihomoravské oblasti doplnilo pět členů našeho oddílu, kteří předvedli krásná utkání a dopomohli k zisku bronzové medaile.

Vedení TAK Hellas, Brno z. s.