18 Výstava Princezny fotoVýstava Princezny a hrdinové
Letohrádek Mitrovských v Brně
23. 2. – 28. 4. 2019
út - ne: 10-16 hod.
www.letohradekbrno.cz

Na šedivé počasí přelomu zimy a jara si Letohrádek Mitrovských v Brně připravil barevnou a hravou výstavu PRINCEZNY A HRDINOVÉ. Návštěvníky čeká 50 legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek z Barrandova. Dozvíte se zajímavosti a perličky z natáčení, ale také informace o leckdy pohnutých osudech hlavních představitelů. Pro děti je připraveno hravé Ladovské peklo s váhou hříšníků, ale také mluvící zrcadlo a jiná interaktivní zábava.
Na výstavu byly vybrány ty nejznámější pohádky druhé poloviny 20. století – od Pyšné princezny, kterou v kinech zhlédlo nejvíce diváků, přes nezapomenutelné Hrátky s čertem, veršovanou Princeznu se zlatou hvězdou, hudební Šíleně smutnou princeznu, ikonické tituly Honza málem králem, Jak se budí princezny, Princ a Večernice po divácky nejoblíbenější pohádku S čerty nejsou žerty, nebo pohádku O princezně Jasněnce a létajícím ševci.
„Kromě krásných princezen se na vás těší udatní chasníci, stateční princové a rytíři, ale také kdejaký padouch a zloduch, bez kterých se žádná správná pohádka neobejde! I proto je výstava zakončena spravedlivým peklem, aby bylo každému jasné, že pomíjivý svět krásy je jen dočasný“ dodává Petr Lukas, jeden z kurátorů výstavy.