33 Mezinárodní den průvodců fotoMezinárodní den průvodců se blíží a s ním možnost poznat Brno lépe, s dětmi, nebo v cizím jazyce.

Letos si připomínáme 100 let od vzniku tzv. Velkého Brna sloučením se sousedními obcemi. Z téměř výhradně německého města se v tom okamžiku stalo město většinově české, a navíc hned druhé největší v nově založeném Československu. V rámci Mezinárodního dne průvodců si projdeme tři kdysi samostatné vesnice Řečkovice, Černá Pole a Žabovřesky.

Tři další procházky jdou po stopách osobností světového významu, které se v našem městě narodily nebo je navštívily. Projdeme se po Brně Gregora Johanna Mendela a Leoše Janáčka a v rámci procházky s názvem Stopami tří arcinávštěv vysledujeme Karla IV., svatého Jana Kapistrána a Napoleona.

Pro děti jsme přichystali procházku plnou nejznámějších brněnských pověstí. Pokud budete mít zahraniční návštěvu, můžete ji vzít na okruh historickým centrem s výkladem v anglickém, německém a ruském jazyce.

V rámci Mezinárodního dne průvodců zaplatíte vstupné snížené na 30 Kč. O akci je velký zájem, tak s lístky nečekejte. Pořídíte je v infocentrech na Panenské 1, Radnické 8, nebo online na www.TICBRNO.cz.

Jan Gerych
TIC Brno