10 knihovnaLITERÁRNÍ CHUŤOVKY

V tomto sloupku vás chceme informovat o nových knihách v naší knihovně. Dostáváme jich celkem dost, takže to vždy bude jen takový malý výběr – ochutnávka toho, co si u nás můžete vypůjčit. Ostatní novinky i starší knihy naleznete v on-line katalogu.

Knihy pro děti:
ANDÍLKOVO VÁNOČNÍ PUTOVÁNÍ – půvabný příběh autorky Zuzany Pospíšilové popisuje cestu háčkované vánoční ozdoby, kterou vytvořila babička Ludmilka pro svou vnučku. Poetickými ilustracemi knihu dotvořila Zuzana Osako.
O ČERTECH, MEDVĚDECH, MYŠKÁCH A VŠECH MÝCH PŘÁTELÍCH – reprezentativní výběr pohádek Jiřího Kahouna, ve kterém nechybí ani jeho Včelí medvídci. Ilustrovala Lucie Dvořáková.
PŘÍBĚHY PRO KLUKY, CO SE NEBOJÍ – životopisné příběhy slavných mužů z různých dob i zemí, které by mohly inspirovat.
DCERA ČARODĚJKY – severská fantasy Lene Kaaberbolové nejen pro dívky byla přeložena už do 25 jazyků. Jedenáctiletá Dina s nevšední schopností pohlédnout člověku do duše bojuje za svou neprávem uvězněnou matku.

 

Knihy pro dospělé:
MĚJTE MĚ STÁLE RÁDA – rakouská autorka Monika Czerninová zpracovala do knižní podoby dopisy Marie Terezie, které v těžkém období po smrti svého milovaného manžela psala své přítelkyni hraběnce Žofii Enzenbergové.
DRUHÁ ŠANCE KLENOTNÍKA BENEDIKTA – do poklidného života bezdětných manželů na idylickém anglickém venkově vnese rozruch příjezd lehkomyslné šestnáctileté dívky, která způsobí odhalení dlouho skrývaného rodinného tajemství a obrátí jim tak život naruby.
DRAVEC – rodinné drama od uznávaného scénáristy Marka Epsteina. Tři vypravěči ukazují tři různé pohledy na problém domácího násilí.
SESTRA – psychologický thriller od Louise Jensenové, autorky Dívky ve vlaku. Po smrti své kamarádky se Grace rozhodne vyzvednout a otevřít schránku, kterou spolu v patnácti letech zakopaly v lese. Podaří se jí objevit kamarádčinu nevlastní sestru, ale spustí tím události, které ji začnou ohrožovat.

Příjemné počtení vám přeje
Jana Paculová, vedoucí pobočky KJM v Řečkovicích